DETALJI TRAGEDIJE U LIVNU

Mlađi brat se počeo utapati, stariji skočio da ga spasi, jedva su ih našli u mutnom jezeru

Zagreb: LJetni spokojan dan uz jezera Savica Šanci
Davor Puklavec/PIXSELL, ilustracija
31.07.2024.
u 13:32

Braća su zaprimljena na Odjel za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje gdje je Antonio jučer preminuo, dok se Josipu liječnici još bore za život

Tragedija koja se dogodila u Livnu potresla je cijelu regiju. Dvojica mladića u nedjelju poslijepodne htjeli su se okupati u jezeru Mandek, no umjesto osvježenja, obojica su se skoro utopila. Stariji, 24-godišnjak, jučer je od posljedica utapanja preminuo u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, dok se mlađem još bore za život.

Za Dnevni avaz potvrđeno je da se radi o braći, Antoniu i Josipu M. iz Livna. Prema posljednjim informacijama, mladići su u nedjelju nakon nogometnog turnira odlučili otići do jezera Mandek, od grada udaljenog otprilike sedam kilometara. Na jezero su došli biciklima, a u tom trenutku tamo je bilo još desetak kupača.

Policijska istraga otkrila je da su braća otišla na dio jezera gdje plićaka gotovo da i nema. Prvi je u vodu ušao 18-godišnjak koji, pretpostavlja se, nije primijetio dubinu jezera te se počeo utapati. Stariji brat krenuo ga je spasiti, no obojica su bili loši plivači te su ubrzo nestali pod vodom. 

Nakon nekoliko minuta, ostali su primijetili da su mladići nestali te je počela panična potraga. Mlađeg brata brzo su izvukli na obalu i započeli s reanimacijom, no trebalo im je dulje da pronađu Antonia zbog mulja i loše vidljivosti. Za vrijeme potrage, alarmirani su i policija i Hitna pomoć koji su nastavili s reanimacijom mladića do Kantonalne bolnice u Livnu, odakle su prebačeni u SKB Mostar.

Braća su zaprimljena na Odjel za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje gdje je Antonio jučer preminuo, dok se Josipu liječnici još bore za život.

VIDEO Detonacija u jezeru

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije