POLICIJA IZVIJESTILA O DVA SMRTNA SLUČAJA

Jedan skočio u jezero i utopio se, drugog član obitelji našao mrtvog na padini

Screenshot/Google Maps
26.07.2024.
u 13:50

Policija savjetuje i da se u jezero, rijeku ili more ne ulazi vruć jer to može biti šok za organizam. Savjetuju i da se ne skače u nepoznatu dubinu, da se ne kupa na osamljenim mjestima, ako nismo potpuno zdravi, ako se boluje od neki kroničnih i težih bolesti...

Muškarac (43) utopio se 25. srpnja u 12.25 u jezeru Trstenik 1 u Strugi Nartskoj, na području Dugog Sela, priopćila je zagrebačka policija. Kako je utvrđeno očevidom, on je u 12.29 na jezero došao s 44-godišnjakom i 45-godišnjakom kako bi se okupali. Skočio je u jezero, a njegovi su poznanici bili na obali i spremali su se također skočiti u jezero. No kako je prošlo neko  vrijeme, a 43-godišnjak nije izronio, posumnjali su da nešto nije u redu. Pokušali su ga pronaći, a kako nisu uspjeli, pozvali su policiju. S policijom su došli i policijski ronioci, a tijelo 43-godišnjaka nađeno je oko 15 sati. Na tijelu nisu nađene ozlijede koje bi upućivale na nasilnu smrt, a tijelo je nakon očevida prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku radi obdukcije i utvrđivanja uzroka smrti.  

Zagrebačka policija je nakon ovog tragičnog događaja ponovo upozorila građane kako da se ponašaju tijekom kupanja. Savjetuju da se ne pliva najmanje jedan sat nakon obroka jer je to jedna od najčešćih pogrešaka koju mnogi čine. Savjetuju da se ne pliva ako se konzumirao alkohol jer je alkohol najčešći uzrok utapanja  kod mladih, ali i svih  ostalih. Policija savjetuje i da se u jezero, rijeku ili more ne ulazi vruć jer to može biti šok za organizam. Savjetuju i da se ne skače u nepoznatu dubinu, da se ne kupa na osamljenim mjestima, ako nismo potpuno zdravi, ako se boluje od neki kroničnih i težih bolesti... Roditeljima se savjetuje da djecu stalno drže na oku, a upozoravaju se i neplivači ili oni koji slabije plivaju da koriste pomagala za plivanje. Upozoreno je i da je plivanje u slatkoj vodi zahtjevnije od plivanja u moru pa voda često zna biti mutnija zbog čega se teže percipira dubina.

VEZANI ČLANCI 

U policiji savjetuju i da se ne pliva u samoći, da se pliva u blizini spasilaca i poštuje njihove znakove, da se u slučaju neke nevolje, ostane smiren, pluta na leđima i jednom rukom maše za pomoć te da se ako se uoči da je netko u nevolji odmah toj osobi pruži pomoć ili nazove 192 ili 112.

A nekoliko sati ranije, u 9.10 na i na području Jastrebarskog u mjestu Dol, na padini brijega vikendice, 44-godišnjak je našao mrtvog člana obitelji. Na tijelu mrtvog 37-godišnjaka nisu nađeni tragovi koji bi ukazivali da je riječ o nasilnoj smrti ili posljedici kaznenog djela. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, radi obdukcije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije