Mladi za Marof

Mladi stranci okušali se u seoskim igrama i vožnji paraglajderom

mzm
Privatna arhiva
24.08.2011.
u 11:15

Mladi iz nekoliko zemalja u Novom Marofu borave u sklopu međunarodnog projekta Mladi istražuju i druže se

Nakon što su uspješno odradili temu "Život ljudi, kultura i običaji", mladi na međunarodnoj razmjeni u Novom Marofu jučer su obrađivali temu "Priroda, sport i rekreacija".  Jedna od ekipa ostala je uz volontere Eko udruge Lužec naučiti nešto više o nastanku ovog lijepog izletišta koje je jedan od najatraktivnijih primjera volonterizma u prirodi u novomarofskom kraju. Osim što su se i sami okušali u svakodnevnim poslovima na izletištu, dobili su priliku naučiti ponešto i o streličarstvu budući da su im se pridružili i Grebengradski streličari.

Ostale su pak ekipe krenule prema drugim zanimljivim novomarofskim lokalitetima. Desetak sudionika gostovalo je kod Športskog rekreativnog društva Ključ gdje su se okušali u seoskim igrama počevši s bacanjem potkove, piljenjem debla, zabijanjem čavala, pa do povlačenja užeta i adrenalinskog „bikovanja“.

Posebnu atrakciju doživjela je ekipa koju su do Malog Kalnika ispratili članovi novomarofskog zrakoplovnog kluba Perun. Oni su naime dobili priliku za tandemski let paraglajderom.

Jedna od ekipa krenula je iz Lušca u pratnji biciklističkog kluba Maraton na malu biciklističku turu. Kroz pitome zagorske brežuljke uputili su se prema izletištu Goli brijeg, a završili kod ribičke kuće Športskog ribolovnog društva Novi Marof gdje su se okušali u pecanju ribe. No, tamo ih je također dočekala treća disciplina ovog
triatlona – radionica capoeire.

Mladi iz nekoliko zemalja u Novom Marofu borave u sklopu međunarodnog projekta Mladi istražuju i druže se, koji je u Novi Marof dovela udruga Mladi za Marof.

Ključne riječi

Komentara 2

DR
drug
02:31 25.08.2011.

I ja volim selo na desetak dana..

Avatar MarkoHR
MarkoHR
08:08 25.08.2011.

drug je napisao: I ja volim selo na desetak dana.. ---------------------- A ja ne volim prenatrpane, biučne i zagađene gradove za čitav život! Ako je u velikim gradovima tako lijepo živjeti, zašto svi jedva čekaju vikend, ili bilo koju drugugu priliku, kako bi pobjegli iz njih?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije