TRAGEDIJA NA MURTERU

Mladić (21) poginuo na Quadu: Vozio ekipu i sletio niz strminu. Ostao na mjestu mrtav

Ilustracija
Luka Stanzl/PIXSELL
25.07.2024.
u 14:45

Iz neutvrđenog razloga izgubio je nadzor nad quad vozilom, uslijed čega s vozilom pada niz kamenitu strminu, u rupu koja je za oko 4,00 metra nižu od puta kojim se kretao

Mladić iz Švicarske poginuo je jučer na otoku Murteru prilikom vožnje quadom na brdu Raduč. Neslužbeno smo doznali da je u vožnju makadamskim putem prema najvišem vrhu otoka (125 m) krenuo s još tri osobe, koji su također strani državljani. Vozili su se prema vrhu na kojem se nalazi vidikovac, a riječ je i o povijesnom, ali još uvijek nevaloriziranom lokalitetu s vojnim prokopima sagrađenim u vrijeme Kraljevine Jugoslavije. 21-godišnji Švicarac izgubio je u zavoju kontrolu nad vozilom i pao niz kamenu strminu. Preminuo je na licu mjesta. O događaju nas je izvijestila i šibensko-kninska policijska uprava.

"Jučer, 24.srpnja u 19,24 sati na Murteru na brdu Raduča, 21-godišnji državljanin Švicarske upravljao je quad vozilom za koje je vrijeme na glavi koristio uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu, kojom prilikom se kretao zemljano-kamenitim putem, uzbrdicom u oštrom lijevom zavoju, gdje je uzdužni uspon od 34% i poprečni nagib od 30%, te je iz neutvrđenog razloga izgubio nadzor nad quad vozilom, uslijed čega s vozilom pada niz kamenitu strminu, u rupu koja je za oko 4,00 metra nižu od puta kojim se kretao. Mladić je na mjestu događaja preminuo. Nakon obavljenog očevida tijelo je prevezeno na Odjel patologije u Opću bolnicu u Šibeniku.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije