ODGOVOR NA OPTUŽBE

Mlinarić o kaznenoj prijavi: Ocrnjuju i 'Šreter'

Split: Ivan Penava održao je konferenciju za medije
Ivo Cagalj/PIXSELL
22.08.2024.
u 23:18

Kaznenu prijavu zbog izvlačenja novca iz Centra "Dr. Ivan Šreter" podnio je tajnik Marko Radić, brat Marija Radića, zamjenika predsjednika DP-a

Povodom optužbi da je izvlačio novac iz Centra "Dr. Ivan Šreter", i to 8000 eura u 15 mjeseci, jučer je na svome Facebook profilu prozvani saborski zastupnik DP-a Stjepan Mlinarić objavio:

"Podnio bih osobne napade na sebe, ali ono što im ne mogu oprostiti je ocrnjivanje Centra dr. Ivana Šretera i pokušaj gašenja Centra lažnim optužbama. Centar je u samo dvije godine postojanja podnio 13 kaznenih prijava s ciljem progona srpskih ratnih zločinaca i rasvjetljavanja sudbine nestalih Hrvata. Sa SOA-om i krim policijom surađujemo u otkrivanju dviju masovnih grobnica. Centar dr. Ivana Šretera iznad je moje političke sudbine, iznad je unutarstranačkih izbora, ali ljudi kojima ništa nije sveto to nikad neće razumjeti", napisao je Mlinarić. "To su ciljevi i metode koji nemjerljivo štete Domovinskom pokretu, a onaj tko želi voditi stranku ne bi joj ni u kojim okolnostima smio otvoreno nanositi štetu zbog vlastitog probitka", naveo je Mlinarić. Zbog izvlačenja novca iz Centra "Dr. Ivan Šreter" tajnik Centra Marko Radić, inače brat Marija Radića koji je zamjenik predsjednika DP-a, u srijedu, 21. kolovoza podnio je kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Osijeku.

VEZANI ČLANCI

Jutarnji list objavio je i poruke koje su slane putem WhatsApp aplikacije u kojima Mlinarić od Dominika Bebeka – zaposlenika Domovinskog pokreta i vlasnika obrta za promidžbu i druge usluge High Quality Ads i koji je s Centrom "Dr. Ivan Šreter" imao tijekom 2023. sklopljen ugovor o suradnji na poslovima komunikacija i upravljanja društvenim mrežama – traži: "Domi donesi mi sutra 500", "Domi pošalji mi račun za ovaj mjesec"… U kaznenoj prijavi stoji kako je Mlinarić tijekom 15 mjeseci, od sklapanja ugovora pa nadalje, kontinuirano svaki mjesec tražio isplatu raznih novčanih iznosa kojih je ukupna vrijednost viša od 8000 eura. "Misleći kako činim dobro djelo i na inzistiranje gospodina Mlinarića, usmenim putem dogovorili smo određeni iznos gotovine koji ću ja, po primitku uplate, mjesečno isplaćivati gospodinu Mlinariću s ciljem financiranja informanata koji dostavljaju ključne informacije i dokaze Centru dr. Šretera, dok sam ostatak zadržavao za posao, vezano uz djelovanje Centra dr. Ivana Šretera na digitalnim platformama, kako je definirano ugovorom", stoji u ovjerenoj izjavi Bebeka kod javnog bilježnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije