IZBORI U DP-U

Penava: Prljava kampanja se nastavlja, a mi u tome koliko je god moguće nećemo sudjelovati

Split: Ivan Penava održao je konferenciju za medije
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/7
22.08.2024.
u 09:18

''Imamo pobjedničku stranku s nikad boljim rezultatima, s dosezima koji su nevjerojatni za stranku s ovako malo staža, iako izgleda da neke struje unutar Domovinskog pokreta to pokušavaju sabotirati", rekao je Ivan Penava

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava s ministrima Josipom Dabrom, Antom Šušnjarom i Ivanom Šipićem, gotovo svim saborskim zastupnicima te predsjednikom podružnice DP-a Dubrovačko–neretvanske županije Ričardom Milunom, u Splitu se susreo s predsjednikom podružnice Splitsko–dalmatinske županije Markom Žajom i članovima, u sklopu obilaska podružnica nakon održanih Izbora za zastupnike u Hrvatski sabor i Europski parlament te u susret unutarstranačkim izborima koji će se održati 31. kolovoza. Kako je priopćeno iz stranke, Penava je čestitao Mariju Radiću na najavljenoj kandidaturi za predsjednika Domovinskog pokreta.

''Svjedoci smo medijskih izjava i natpisa koji gotovo svi redom štete Domovinskom pokretu, no niti jedan od njih nije došao od mene kao predsjednika DP-a niti mojih suradnika. Mnogi su zaboravili da je ovo unutarstranačka utakmica i da smo svi mi pripadnici jedne stranke koji poslije moraju sjesti za stol. Međutim, prljava kampanja se nastavlja, a mi u tome koliko je god moguće nećemo sudjelovati. Apeliram na sve da se ovakve stvari zaustave! Razlozi zbog kojih se određene stvari iznose, ne znam, možda se radi o panici, strahu ili o svijesti da prava snaga na terenu osim ovih ljudi koji su iza mene ne postoji'', uvodno je rekao i naglasio: ''Domovinski pokret ostvario je pobjedničke rezultate i postao dio zakonodavne i izvršne vlasti, dobio svoje ministre i svoje resore i time konačno dobio priliku kvalitetno mijenjati stvari u Republici Hrvatskoj. O tome jesmo li odradili dobar posao ili ne, sudit će građani na izborima za nešto manje od četiri godine.''

''Imamo pobjedničku stranku s nikad boljim rezultatima, s dosezima koji su nevjerojatni za stranku s ovako malo staža, iako izgleda da neke struje unutar Domovinskog pokreta to pokušavaju sabotirati. Poručujemo svima, a poglavito našim članovima i simpatizerima da im to neće poći za rukom'', zaključio je.

VEZANI ČLANCI:

Marko Žaja, predsjednik podružnice Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije u Splitu je dao izravnu podršku kandidaturi Ivana Penave za drugi mandat na funkciji predsjednika Domovinskog pokreta i kandidaturi Stipe Mlinarića na mjesto zamjenika predsjednika Domovinskog pokreta. "Svi smo jedinstveni u tome da Domovinski pokret treba sačuvati kao snagu koja je presudna za hrvatski narod i hrvatsku državu. Uvjeren sam kako će naši ministri iz redova Domovinskog pokreta i devet državnih tajnika uvelike doprinijeti boljitku države. Apeliram na sve sudionike u ovom izbornom procesu da ispravno odluče i daju podršku Ivanu Penavi kao što to čini i Splitsko-dalmatinska podružnica“, rekao je Marko Žaja.

Ministar Ante Šušnjar istaknuo je: "Ovo je prvi put da Domovinski pokret ima više kandidata za predsjednika. Stranka je prošla jedan transformacijski proces nakon četiri godine od osnivanja. Ovim putem pozivam sve kolege iz stranke, a pogotovo one koji medijski istupaju da se suzdrže od svih opskurnih komentara i ideja te da se posvete programu stranke i onome što stranka treba predstavljati u budućem razdoblju. Usprkos osuđivanjima i prognozama da će brzo nestati predsjednik Penava je iz toga izašao još bolji i jači, a to će se zasigurno dogoditi i ovaj put. Prvi puta u povijesti događa se da nacionalno osviještena desna Domovinski pokret, Vlaška ulica 81f, 10000 Zagreb, OIB: 52853709191 stranka sudjeluje u vlasti i prema tome se treba i ponašati i u ovom izbornom procesu“.

 

VIDEO Mario Radić prelomio, kandidirat će se za čelnika DP-a! 'Podredio sam sebe cijelog uspjehu stranke'

Obratio se i ministar Ivan Šipić koji je naveo: "Apsolutno uvažavamo različitost mišljenja u vodstvu stranke, ali jedno je reći svoje mišljenje i prijedlog, a drugo je služiti se podlim konstrukcijama i uvredama. Očekivao sam ovakvu situaciju samo od stvarnih političkih oponenata, a ne unutar stranke i zato dajem punu podršku Ivanu Penavi i njegovom budućem zamjeniku Stipi Mlinariću“.

Saborski zastupnik Stipo Mlinarić rekao je kako mu je iznimno drago ponovno biti ponovno u izbornoj jedinici gdje je i sam bio nositelj liste. "Od ove konkurencije u Domovinskom pokretu očekivao sam gotovo sve, ali da diraju u Centar dr. Ivana Šretera kojega sam osnovao prije dvije godine i podnio 12 kaznenih prijava, to mi nije jasno. Dirnuli su na ovaj način 'svetu stvar', pronalazak nestalih i kažnjavanje ratnih zločina. Sve što je Centar u tom smjeru radio znao je i Glavni državni odvjetnik, kriminalistička policija i SOA. Gurajući ovaj pamflet u medijima govori o tome čovjeku što želi napraviti od stranke, a to je uništiti sve dobro“, rekao je Mlinarić. 

Komentara 2

Avatar Bruno
Bruno
16:17 22.08.2024.

Penava zna jedino prljavo , sad mu laganje dolazi na naplatu.

Avatar gladius
gladius
10:19 22.08.2024.

Naj prljaviju kampanju u Hrvatskoj vodi "neovisni" N1.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije