VISOKE TEMPERATURE

Planirate se bućnuti? Evo kakve su temperature mora. Nekima se možda neće svidjeti

Split: Ljeto na Bačvicama
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/4
26.08.2024.
u 09:11

Tako je ovog ponedjeljka, samo pet dana prije početka rujna, u moru kod Rovinja izmjereno visokih 27.5°C, dok je u Splitu u 8 sati temperatura bila 26.8°C

Iako se ljeto bliži kraju, toplinski valovi i dalje ne popuštaju. Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) prognozirao je kako će i tijekom ponedjeljka temperature u brojnim krajevima Hrvatske dosezati i do 35°C, a s njima i dalje ostaje visoka temperatura mora. 

Tako je ovog ponedjeljka, samo pet dana prije početka rujna, u moru kod Rovinja izmjereno visokih 27.5°C, dok je u Splitu u 8 sati temperatura bila 26.8°C. More i oko Komiže, Malinske, Mljeta i Pule već je u jutarnjim satima išlo iznad 26°C, dok je najhladnija temperatura mora izmjerena kod Šibenika – 23.5°C. 

Iznimno toplom moru u idućim danima mogla bi tek pomoći fenska bura koja puše, a zbog koje je na dijelovima Jadrana izdano i upozorenje. Ovaj toplinski val krajem kolovoza popustit će s utorkom u unutrašnjosti, no visoke temperature i sutra se očekuju na području Jadrana.

''Djelomice sunčano, ali ne sasvim stabilno. Uz povremeno više oblaka mjestimične kiše će u noći i rano ujutro biti uglavnom u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj, a popodnevni pljuskovi mogući su i drugdje. Na obali uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i sjeveroistočni. Umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, u drugom dijelu dana će slabiti i prema jugu prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža temperatura između 17 i 22, na moru od 23 do 28 °C. Najviša dnevna od 28 do 33 °C'', najavljuje DHMZ.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTO Znate li da kroz Hrvatsku protječe najhladnija rijeka na svijetu, evo o kojoj je riječ

Split: Ljeto na Bačvicama
1/14

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije