Mostarska džamija u mraku, Mostarce optužuju da su poput Švicaraca

Prosvjed mještana Jasenice 2005. protiv izgradnje džamije s minaretom kakav nije postojao prije rata
21.12.2009.
u 10:54

Kada padne mrak, u bošnjačkom dijelu naselja Jasenice ne vidi se prst pred nosom, a u onom dijelu gdje žive hrvatski susjedi svaka je ulica osvijetljena, kaže tamošnji imam MIralem Mezit.

Džamija u mostarskom prigradskom naselju Jasenica doslovno je u mraku, baš kao i dvjesto muslimanskih vjernika u ovom naselju, objavio je sarajevski list "Dnevni avaz". Listu se požalio tamošnji imam Miralem Mezit koji tvrdi da se u bošnjakom dijelu Jasenica kada padne mrak ne vidi ni prst pred nosom.

S druge strane, u dijelu gdje žive njihovi hrvatski susjedi svaka je ulica osvijetljena. Dugo su jasenički Bošnjaci živjeli u mraku te su se prije tri godine uz mnogo muke izborili za uličnu rasvjetu. Mislili su da je tom problemu došao kraj, a onda su počela kontinuirana isključenja rasvjete na ulicama, piše list, dodajući da je jaseničkom imamu Miralemu ef. Mezitu dozlogrdilo ovakvo stanje.

- Ovo je postalo nesnošljivo! JP Elektroprivreda HZHB isključuje nam uličnu rasvjetu pod izgovorom da je Grad Mostar ne plaća. Ali, taj isti Grad plaća uličnu rasvjetu za drugi dio Jasenice gdje ne žive Bošnjaci. Ovo je diskriminacija, a ujedno i pritisak na bošnjačko stanovništvo - kazao je imam Mezit.

- Mi želimo ostati na svojim imanjima, ali nakon kontinuiranih pritisaka, to je teško ostvarivo. Pojedinci već prodaju imanja jer apsolutno nitko od vlasti i ne zna da su se vratili na svoja ognjišta. Mi sa svojim hrvatskim susjedima živimo u dobrim odnosima, pa zato želimo i uživamti ista prava kao i oni - ističe Mezit.

 

Ključne riječi

Komentara 7

TO
tomislavcity88
11:22 21.12.2009.

upalite ljudima rasvjetu da mogu doći susjedima hrvatima na čašicu rakije za božić i da se ljudi druže.

OB
-obrisani-
11:37 21.12.2009.

ajde i ovi se moji samo bune pa svi znamo da je sad vrijeme paljenja svijeca i na tome svi sparamo na energiji.

SM
sudo.m
08:04 22.12.2009.

Nikada balkanski PRIMITIVCI nece doci pameti!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije