TRAGEDIJA Nakon stravične nesreće u kojoj mu je poginula zaručnica, majka pijanog vozača G. Vratarića:

'Možda bi mi bilo lakše da je moj sin poginuo'

14.01.2009.
u 19:24

ČAKOVEC – Plačem cijeli dan i mislim o tome kako bi mi možda bilo lakše da je on poginuo, a ona ostala živa. Kad bi se samo vrijeme moglo vratiti unatrag pa da Goran te večeri nije sjeo za volan – kaže Nada Vrtarić, majka Gorana Vrtarića (25), koji je u ponedjeljak, vozeći pijan s 1,63 promila alkohola u krvi, sletio s ceste između Murskog Središća i Peklenice, i u smrt odveo Ines Žganec (24) iz Murskog Središća, dok su tri putnika ozlijeđena.

Članovi obitelji Žganec u šoku su i nisu htjeli davati izjave. Kćer Ines pokopali su danas u 14 sati na gradskom groblju u Murskom Središću. G. Vrtarić već je pet puta ostajao bez vozačke dozvole zbog vožnje pod utjecajem alkohola, zadnji put od 23. svibnja 2007. do 2. svibnja prošle godine. Ines mu je bila zaručnica, doznali smo danas od njegove majke.

– Dugo su bili u vezi. Ona je dolazila k nama, no još nisu odredili datum vjenčanja. Te je večeri došla pred kuću i nije ni ulazila. Nazvala je Gorana mobitelom da izađe jer joj se nekamo žurilo. Više se nije vratila – kroza suze ispričala je Nada Vrtarić, koja je sa suprugom danas otišla izraziti sućut obitelji Žganec. Poznaje Inesinu majku, koja je rodom iz Gornjeg Kraljevca, a otkako se udala, živi u Murskom Središću.

– Kako ih utješiti? Što reći njezinoj majci i ocu? Nemam riječi – kaže N. Vrtarić. Goran radi u Viaduktu. To što je pet puta ostajao bez vozačke nije željela komentirati. Volio je, kaže, dosta stisnuti po gasu, no za nesreću je, smatra, kriva skliska cesta.

– Na tom dijelu cesta je bila jako skliska, a okolo je i drveće koje otežava vidljivost – kaže.

G. Vrtarić zadržan je u pritvoru u Varaždinu. Javnost je zgranuta nesrećom, a postavlja se i pitanje kako netko kome je pet puta oduzimana vozačka dozvola zbog alkohola još može izlaziti na cestu. U PU međimurskoj kažu da o trajnom oduzimanju vozačke dozvole odlučuje sud, a ne policija koja nema te ovlasti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije