PROZVALA PREMIJERA

Mrak-Taritaš Plenkoviću: 'U Vladi nestalo struje, a generatori ne rade kad je u pitanju zdravstvo'

Zagreb: Sjednica Sabora nastavljena je raspravom o Godišnjem izvješću Vlade RH
Patrik Macek/PIXSELL
04.11.2020.
u 13:34

Upozorila je kako je najsuvremenija bolnica u Hrvatskoj pretvorena, „iz još uvijek nejasnih razloga“, u isključivo COVID bolnicu

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš danas je u Hrvatskom saboru premijera Plenkovića prozvala zbog "katastrofalnog stanja u zdravstvu".

- Sve lijepe riječi i samohvala kojima naš premijer redovito pribjegava u slučaju hrvatskog zdravstva zadnjih su dana pale u vodu. U hrvatskoj Vladi, kad je zdravstvo u pitanju, nestalo je struje, a generatori ne rade - rekla je Mrak-Taritaš.

Upozorila je kako je najsuvremenija bolnica u Hrvatskoj pretvorena, „iz još uvijek nejasnih razloga“, u isključivo COVID bolnicu, priopćeno je iz stranke GLAS.

- KB Dubrava, koja ima najmoderniju hitnu, operacijski blok i sve drugo što jedna ozbiljna bolnica mora imati, a k tome i pokriva ogroman i gusto naseljeni prostor, sada je za sve one koji nemaju koronu zatvorena i nedostupna - upozorila je Mrak-Taritaš te tražila od premijera Plenkovića da objasni građanima takvu odluku.

Mrak-Taritaš podsjetila je i na svjedočanstva zaposlenika i pacijenata iz KB Dubrava, koja se zadnjih dana pojavljuju u medijima, kao i nezadovoljstvo te prosvjede zaposlenika. 

- Kad se ta upitna odluka donijela, počela se provoditi u klasičnom stilu vaše Vlade i vaše stranke – loše. Pred očima hrvatske javnosti izmjenjivala su se stravična svjedočanstva zaposlenika i pacijenata KB Dubrava, ali i drugih bolnica u Hrvatskoj. Nema hrane, nema lijekova, nema osoblja, nema aparata - upozorila je Mrak-Taritaš.

Upitala je premijera Plenkovića što su on i ministar zdravstva radili od proljeća da pripreme zdravstveni sustav za jesen.

- Znamo što ste nama govorili. Čeka nas teška jesen. Moramo se pripremiti. Nećete moći normalno raditi, normalno se školovati, normalno se okupljati, život će biti kao u nekom lošem filmu znanstvene fantastike. Šteta da niste poslušali sami sebe pa se i vi malo pripremili - rekla je Mrak-Taritaš, dodavši kako je ministar zdravstva našao vremena za „slikanje i intervjue“ i „svađe s liječnicima i njihovim udrugama“, ali ne i za to da „provjeri rade li generatori u KB Dubrava, da ljudi na respiratorima ne ostanu bez zraka kad izbace osigurači“.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Plenković predstavio izvješće o sastancima Europske komisije

Komentara 1

IL
ilicak
16:46 04.11.2020.

Plenkovic nezna da je madam Mrak napravila mrak samo da bi Plenkija prozivali njeni negativci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije