Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Određen datum

Mubaraku će se za ubojstva prosvjednika suditi u Kairu

Hosni Mubarak
AFP
29.07.2011.
u 08:34

Egipatski ministar pravosuđa potvrdio je da bi Mubarak mogao biti smaknut ako ga proglase krivim za ubojstva prosvjednika

Hosniju Mubaraku, bivšem egipatskom predsjedniku optuženom za ubojstva, sudit će se u Kairu, javlja Telegraph. Suđenje Mubaraku i dvojici njegovih sinova počet će 3. kolovoza.

– Odlučeno je da će se suđenje bivšem predsjedniku i njegovim sinovima, Alaau i Gamalu, održati u zgradi opće uprave za ulaganje i trgovinu – javili su iz egipatskog ministarstva pravosuđa.

Podsjetimo, Mubarak je svrgnut prosvjedima u veljači, a uhićen je u bolnici u sklopu odmarališta na Crvenom moru u gradu Sharm el-Sheikhu, gdje je bio na liječenju zbog srčanih problema. Njegov premještaj u Kairo bio je glavni zahtjev prosvjednika čiji je odnos s vladajućim vojnim režimom posljednjih tjedana poprilično nategnut i to upravo zbog optužbi da vojska odgađa suđenje vođi svrgnutog režima.

Mubarak je optužen za zapovijedanje ubojstava prosvjednika, zloporabu položaja i ovlasti te rasipanje javnih sredstava. Egipatski ministar pravosuđa potvrdio je da bi Mubarak mogao biti smaknut ako ga proglase krivim za ubojstva prosvjednika.

Komentara 2

TO
Toni50
09:38 31.07.2011.

To je jedino što znasju demokrati . To isto je i Tito radio poslje rata i to po ratnim zakonima gdje je razlika između komunista i n\"adošlica\" po pitanju suda ? Ako uzmemo u obzir onda i sada i rat i terorizam ?

OR
orisis
15:03 01.08.2011.

On je politichki vrijedan jedino kao zhrtva u ime novog Pochetka .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije