5. KOLOVOZA U KNINU

MUP objavio program proslave VRO Oluja: 'Pozivamo sve da toga dana izvjese hrvatske zastave'

Zoran Milanović sam nosio kišobran i pozdravio vojnike u Kninu
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/3
29.07.2024.
u 13:54

Na Kninskoj tvrđavi održat će se tradicionalna ceremonija podizanja zastave RH, a na stadionu su predviđena prigodna obraćanja, čitanje povjesnice VRO Oluja te imena poginulih i nestalih u VRO Oluja

Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije (VRO) Oluja održat će se u ponedjeljak, 5. kolovoza, u Kninu nizom prigodnih događaja, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova. Proslava započinje tradicionalnom budnicom ulicama Knina od 6.30 sati, a dolazak uzvanika i sudionika očekuje se do 9,30 sati.

Na Trgu dr. Ante Starčevića, kod Spomenika hrvatske pobjede Oluja 95, od 9 sati odat će se počast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima, a vijence će položiti predstavnici obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja u VRO Oluja, HRVI, ratni zapovjednici i predstavnici udruga iz Domovinskog rata, najviši državni dužnosnici te predstavnici županija i gradova. Središnja svečanost počinje u 9,40 sati na stadionu NK Dinara, a dio programa koji će se odvijati na Kninskoj tvrđavi pratit će se putem videozida na stadionu i središnjem gradskom trgu, ističe MUP.

Na Kninskoj tvrđavi održat će se tradicionalna ceremonija podizanja zastave RH, a na stadionu su predviđena prigodna obraćanja, čitanje povjesnice VRO Oluja te imena poginulih i nestalih u VRO Oluja, uz glazbeni program.

VEZANI ČLANCI:

MUP poziva na ponosnu i dostojanstvenu proslavu

Svečanost na stadionu završava prikazom sposobnosti pripadnika Hrvatske vojske i policije te letačkim programom, a potom će se služiti misa u Crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta s početkom u 12 sati. Cjelokupan program i misa moći će se pratiti u izravnom prijenosu Hrvatske radiotelevizije, dok će se taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme moći razgledati uz kninsku ulicu dr. Franje Tuđmana i na parkiralištu kod Autobusnog kolodvora od 8 do 16 sati, s time da je u 13,30 sati predviđen doček maratonaca i biciklista na Trgu dr. Ante Starčevića.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 29. operacija VRO Oluja obilježava se nizom događanja širom Hrvatske, a Ministarstvo hrvatskih branitelja pruža potporu udrugama iz Domovinskog rata, kako u osiguranju prijevoza za Knin tako i u organizaciji proslave i u drugim gradovima i općinama, dodaje MUP. 

''Pozivamo sve da toga dana izvjese hrvatske zastave, proslavimo ponosno i dostojanstveno našu najveću pobjedu diljem naše domovine'', poručio je MUP.

 

GALERIJA Do danas Hrvatsku još nisu priznale četiri zemlje: Znate li koje?
Zoran Milanović sam nosio kišobran i pozdravio vojnike u Kninu
1/12

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije