IVICA CIPICI

Legendarni hrvatski olimpijac: Jedini u Splitu sam znao kad će početi Oluja, u Kninu sam dočekao Tuđmana i Šuška

22.07.2024.
u 12:03

– Jedini sam u Splitu znao kad će početi Oluja jer sam bio na dogovorima na Brijunima te posljednjem dogovoru u Zagrebu. Po dogovoru sam pripremio ekipu policajaca s kojima smo oslobodili Vrliku i uspostavili ondje policijsku postaju i zatražio od naše vojske da napusti to mjesto. Ja sam potom kao prvi policajac, u pet ujutro, ušao u Knin.

Ključne riječi

Komentara 14

KU
Kujttim
13:44 22.07.2024.

Je, kak ne, jedini je znao! Za nekoliko godina će ispasti da je on dao zapovijed Tuđmanu.

Avatar rubinet
rubinet
13:43 22.07.2024.

A taj olimpijac je?

DU
Deleted user
18:56 22.07.2024.

kaj god, a zapovjednik slavne Četvrte, bratske nam brigade (ja bio u Sedmoj Puma), da nitko nije znao, mislim stvarno, on je pripremio policajce, da i, kaj onda, kao da je bio jedini... Kako vrijeme ide, neki si uzimaju zasluge i daju važnost kakvu si nitko normalan iz rata ne daje... o je na Brijunima, pa kaj, ja sam tada bio u Bosanskom Grahovu, koje smo oslobodili u akciji Ljeto 95, pa kaj onda? Čovječe, ugasi se, ima nas još koji smo tada nosili časnu odoru HV, mi, odoru gardijske brigade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije