ORUŽARNICA U UMAGU

Muškarac (63) sakrivao čitav arsenal spremnika za puške, strojnice i protuavionski top

Zaplijenjeni spremnici oružja
Foto: PU istarska
1/2
04.03.2023.
u 13:20

Službenom pretragom kuće i automobila 63-godišnjeg stanovnika Umaga policija je pronašla 46 spremnika za automatske puške, strojnice, pištolje i protuavionski top. Protiv njega će biti podignuta kaznena prijava za nedozvoljeno posjedovanje oružja

Čak 46 različitih spremnika za automatske puške, strojnice, pištolje i protuavionski top pronašli su policijski službenici nakon pretrage automobila, stana i drugih prostorija koje je koristio 63-godišnji hrvatski državljanin, izvijestila je u subotu istarska policija. Naime, kriminalistička policija je u suradnji s policijskom postajom Umag provela su kriminalističko istraživanje te je utvrđena sumnja da je 63-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabave oružja i eksplozivnih tvari.

Tijekom službene pretrage u kući na području Umaga pronašli su 46 različitih spremnika za automatske puške, strojnice, pištolje i protuavionski top. Riječ je o  sastavnim dijelovima automatskog oružja te dugog vatrenog oružje, kapaciteta većeg od 10 naboja, čije je posjedovanje zabranjeno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo, policija će protiv osumnjičenog podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

VIDEO: Nevjerojatan robotski sustav hrvatske tvrtke: Namijenjen je za borbu protiv terorizma i za krizne situacije

Komentara 4

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
13:35 04.03.2023.

Ugroženi manjinac?

VI
vidum
15:34 04.03.2023.

Ništa čudno. Ipak su se tamo vodile najžešće borbe.

XN
xnet0822
15:50 05.03.2023.

Neka Policija pokuca na vrata nezaposlenog "predsjednika" M&K kluba i i izrši pretres u njegovoj kući, 100% sam siguran da će kod njega također isto pronaći cijeli arsenal oružja + pištolj sa krivotvorenom "dozvolom" !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije