Nije se javljao

Muškarac po Zagrebu u kafiće ulazio sa zmijom oko vrata, osuđen je

Zagreb: U Family Mallu otvorena izložba zmija i papiga
Davor Puklavec/PIXSELL
22.10.2024.
u 12:32

S obzirom na to da okrivljeni nije imao dokaz o zakonitom podrijetlu zmije koja je zaštićena uredbom EU o zaštiti vrsta divlje faune i flore te uređenjem trgovine njima, osuđen je te mu je izrečena novčana kazna od 920 eura

Muškarac (33) koji je u više navrata u kafić dolazio s golemom zmijom oko vrata, proglašen je krivim. Naime, Općinski prekršajni sud u Zagrebu donio je odluku o tome da se muškarca iz Sarajeva proglasi krivim jer je po Zagrebu hodao sa zmijom za koju nije imao dokumente. 

Kako se navodi u presudi, prvo je to učinio potkraj listopada 2022. godine u 19.30 sati na terasi kafića u Tomićevoj ulici u Zagrebu. Zatečen je kako tamo stoji sa zmijom Boa constrictor oko vrata.

Nakon toga je krajem siječnja 2023. godine u 17:25 sati okrivljenik držao zmiju u naručju u ugostiteljskom objektu Johann Franck na Trgu bana Josipa Jelačića. 

S obzirom na to da nije imao dokaz o zakonitom podrijetlu zmije koja je zaštićena uredbom EU o zaštiti vrsta divlje faune i flore te uređenjem trgovine njima, osuđen je. U skladu s tim izrečena mu je novčana kaznu od 920 eura plus 13 eura sudskih troškova
Postupak je proveden bez nazočnosti i prethodnog ispitivanja okrivljenika jer se on nije odazivao na pozive. 

Dodajmo da je zmija koju je nosi oko vrata velika neotrovna vrsta koja živi po Sjevernoj, Središnjoj i Južnoj Americi, kao i po nekim karipskim otocima. Izraste do šest metara. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije