Nova atrakcija

Muzej Titanic skinuo s trona Eiffelov toranj i Buckinghamsku palaču

Northern Ireland Homecoming - UEFA Euro 2016 - Belsonic Fan ZoneNorthern Ireland fans at the Titanic Fanzone stage ahead the Northern Ireland team homecoming to Belfast from the 2016 Euro Championship in France.Liam McBurney Photo: Press Association/PIXSE
Foto: Press Association/Pixsell
1/3
07.09.2016.
u 07:00

– Oduševljeni smo što smo proglašeni najboljom turističkom atrakcijom Europe, i to nakon samo četiri godine rada – kažu u muzeju

Muzej Titanic u Belfastu proglašen je najvećom turističkom atrakcijom u Europi i time je s trona skinuo Eiffelov toranj i Buckinghamsku palaču, piše Lonelyplanet.com.

Titanic je privukao više od tri milijuna posjetitelja iz više od 145 zemalja od otvaranja 2012. godine.

Sada je postao prva lokacija u Sjevernoj Irskoj koja je dobila tu nagradu. Muzej je posvećen povijesti brodogradnje u Belfastu i gradnji Titanica, najpoznatijeg putničkog broda koji je ušao u legendu, a nalazi se na mjestu gdje je Titanic građen, da bi potom iz Southamptona isplovio na svoje prvo i posljednje putovanje.

– Oduševljeni smo što smo proglašeni najboljom turističkom atrakcijom Europe, i to nakon samo četiri godine rada – kažu u muzeju.

Inače, Sjevernu Irsku je zahvaljujući muzeju Titanic, ali i popularnosti serije “Igra prijestolja” koja je snimana i u toj zemlji, prošle godine posjetilo rekordnih 2,3 milijuna ljudi.

>> Titanic II. izgledat će poput originala, ali tko će njime ploviti?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije