POTHVAT

Na biciklima do Portugala!

17.05.2004.
u 00:00

Ivan i Matija vozit će 150 km dnevno kako bi stigli na utakmicu sa Švicarskom

ZAGREB - Na biciklima prema Portugalu jučer su s Trga bana Jelačića krenuli vatreni navijači hrvatske nogometne reprezentacije, Splićanin Ivan Bilić (28) i Matija Bermanec (26) iz Velike Gorice. Pustolovni dvojac, zaposlenici jedne zagrebačke revizorske tvrtke, vozit će oko 150 kilometara dnevno kako bi 13. lipnja u gradu Leiriji na stadionu "Dr. Magalhaes Pessoa" bodrili hrvatske nogometaše u utakmici sa Švicarskom.

Priprema za put trajala je mjesecima. Dvojac je svakodnevno trenirao na asfaltnim, makadamskim, neravnim i brdovitim terenima u zagrebačkoj okolici kako bi izdržali napornu etapu do Portugala, koja je, prema njihovim procjenama, duga 3000 kilometara.

- Kad bismo išli autocestom, imali bismo znatno kraću rutu. No, biciklistima je zabranjeno voziti njima i kroz tunele moramo putovati sporednim cestama, kao i preko Pirineja. Vozit ćemo tri dana bez prestanka, a onda ćemo se odmarati 24 sata - kazao je I. Bilić koji je dosad bio na gotovo svim prijateljskim i kvalifikacijskim utakmicama hrvatske nogometne reprezentacije u zemlji i inozemstvu, te na prvenstvima u Francuskoj i Japanu.

Da im vožnja do Portugala ne bi bila još teža, ponijeli su sa sobom samo nužnu odjeću, mali šator i vreću za spavanje, nešto hrane i -- hrvatski dres.

- Težina u bisagama ne smije biti veća od 10 kilograma jer u protivnom ne bismo izdržali vožnju uzbrdo - kazao je M. Bermanec. Izbor prijevoznog sredstva do Portugala nisu htjeli posebno komentirati.

- Prva zamisao bila je "cipelcug", ali nemamo toliko vremena zbog poslovnih obveza. Držite fige i gledajte nas na stadionu u Leiriji - rekli su Bilić i Bermanec te krenuli u pustolovinu.

Zoran TURKOVIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije