Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIJEKOM KONTROLE ROBE I PUTNIKA

Na graničnom prijelazu u BiH pronađena nestala djevojčica (5) iz Njemačke

Livno: Policija Bosne i Hercegovine
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
17.04.2024.
u 17:39

Koordinirane aktivnosti Tužilaštva BiH, Službe za poslove sa strancima BiH i Granične policije BiH omogućile su otkrivanje i identifikaciju djevojčice tijekom kontrole putnika

Petogodišnja djevojčica iz Njemačke identificirana je u autobusu na graničnom prijelazu Brod od bosanskohercegovačke policije. Naime, iz Tužilaštva BiH priopćili su kako je petogodišnjakinja žrtva međunarodne trgovine ljudima. "Tužitelj iz Odsjeka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH koordinirao je aktivnosti u suradnji sa Službom za poslove sa strancima BiH i Graničnom policijom BiH, koji su prilikom kontrole robe i putnika redovne autobusne linije na graničnom prijelazu Brod detaljnim analizama otkrili i identificirali žrtvu međunarodne trgovine ljudima", stoji u priopćenju. 

Djevojčica je putovala u pratnji stranog državljanina koji je zadržan u Službi za poslove sa strancima BiH. Pronašli su je u redovnoj autobusnoj liniji, a trenutačno se nalazi u sigurnoj kući. 

"Navedena djevojčica nalazi se u bazi osoba za kojima tragaju međunarodne institucije te je tužitelj u stalnoj komunikaciji s nadležnim tužiteljstvom i policijom u Wiesbadenu u Njemačkoj. Poduzimaju se aktivnosti na realizaciji vraćanja djeteta majci", rekli su iz Tužilaštva.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO Obilne oborine poplavile Dubai: Auti zapeli u vodi, prekidao se zračni promet

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije