protiv dvojezičnosti

Na Jelačićevu trgu 7. 4. prosvjed protiv ćirilice u Vukovaru

ćirilica vukovar (1)
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/3
18.02.2013.
u 14:00

Komšić kaže da su se na prosvjed odlučili zato što Vlada RH ne odustaje od uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru unatoč održanom prosvjedu i izrečenim zahtjevima Stožera, branitelja i građana

– Postavljanje dvojezičnih tabli na ulazu i izlazu u Vukovar trebalo bi početi u srijedu, 20. veljače, neslužbena je to informacija kojom raspolažu članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, a koja se tijekom današnjeg dana brzinom munje počela širiti društvenim mrežama. Zdravko Komšić, glasnogovornik Stožera, kaže da za sada ne mogu ni potvrditi, ali ni demantirati te informacije te da će se više moći čuti na sutrašnjoj konferenciji za novinare koja će biti održana u Vukovaru. Predstavnici Stožera danas su održali i redoviti sastanak na kojem su odlučili kako će prosvjed u Zagrebu protiv uvođenja ćirilice u Vukovaru biti održan 7. travnja.

– Prosvjed će biti održan na Trgu bana Josipa Jelačića jer jedino on može primiti 100.000 ljudi koliko očekujemo da će se pojaviti toga dana u Zagrebu. I njegov moto bit će "Ne ćirilici u Vukovaru – Za hrvatski Vukovar" – rekao je Komšić.

U Stožeru još uvijek nisu donijeli konkretne odluke o programu prosvjeda u Zagrebu kao ni hoće li prosvjednici dolaziti u ratnim odorama i sl. Sva ta tehnička pitanja bit će rješavanja u hodu. Komšić kaže da su se na prosvjed odlučili zato što Vlada RH ne odustaje od uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru unatoč održanom prosvjedu i izrečenim zahtjevima Stožera, branitelja i građana. 

– Na Trgu Bana Josipa Jelačića ponovno ćemo prenijeti svoje zahtjeve Vladi, Saboru i predsjedniku RH. Ako i ovaj prosvjed ne bude dao rezultata i oni nastave po svome, organizirat ćemo potom novi prosvjed u Zagrebu, ali tada ćemo na njemu zatražiti smjenu Vlade RH – najavio je Komšić. U okviru svojih aktivnosti proteklih tjedana Stožer je organizirao prosvjed u Vukovaru, a bili su i na primanjima kod predsjednika RH, predsjednika Sabora i u Vladi RH.  

>> Stožer za Vukovar razočaran: U Vladi nas nitko nije primio

Komentara 119

PO
porezni.obveznik
16:10 18.02.2013.

Parker, mislim da se Linic usro od pristavih balavaca koji mu prijete na fejsu.

UR
u.r.a.r.
20:37 18.02.2013.

Biti će više od 100 000 ljudi. Ne samo zbog kirilice nego i zbog totalno nesposobne vlade i još gorih ministara.

FE
fefellerunt
23:17 18.02.2013.

@tmk a po kojima si ti to povijesnim izvorima siguran da prije nego što vrga stavio balvan na potok i nazvali ga vrginmostom nije bila neka naseobine drugog imena? Kome smeta naziv gvozd? Što je u njemu tako loše daa ga se moralo mjenjati, ili je to bilo samo pokazivnaje mišića koliko se poštuje država i šta će se raditi kada se postane još brojniji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije