Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoren 17. Job Fair

Na novoj lokaciji 110 poduzeća, središnja tema transformacija

08.05.2024.
u 15:10

Na nezaobilaznom sajmu poslova u suorganizaciji FER-a posjetitelji će upotpuniti studentska znanja i iskustva, približavajući si prilike za razvoj karijera uvidom u suvremene tehnologije

Sedamnaesti po redu Job Fair, sajam poslova u organizaciji Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER), Saveza studenata FER-a i Kluba studenata elektrotehnike (KSET), službeno je otvoren na novoj lokaciji, u zagrebačkom Mozaik Event Centru. Sajam se održava 8. i 9. svibnja 2024., uz najveću produkcijsku razinu dosad, okuplja čak 110 poduzeća iz 15 industrija, a očekuje se više od dvije tisuće posjetitelja.

Otvorenju su prisustvovali i državni tajnik Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba, zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet i suradnici: pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade, Luka Juroš te zamjenik pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, Davor Peruško.

„Ovogodišnja tema transformacije simbolično objedinjuje tehnološke transformacije koje se događaju iz dana u dan i koje se na sajmu predstavljaju studenticama i studentima te transformaciju Job Faira, koji svake godine donosi neke promjene. Tako smo ove godine sretni što smo na novoj lokaciji Mozaik Event Centra, koji podiže kvalitetu samog sajma, a u velikoj je blizini FER-a i naših studenata. Bez obzira na promjene koje nastupaju svake godine u organizaciji sajma, cilj Job Faira ostaje isti, a to je da se studenticama i studentima omogući prilika da se na jednom mjestu informiraju o svim prilikama koje ih čekaju u industriji i pronađu karijerni put koji ih zanima. U tome im može pomoći bogat program, kojim pokrivamo spektar obrazovanja, informiranja i zabave“, istaknula je Nikolina Relić Sić, voditeljica karijernih aktivnosti na FER-u i organizatorica ispred FER-a.

„Studenti žele tijekom studiranja obogatiti znanja i iskustva putem društveno korisnog rada, za sebe i svoje kolegice i kolege. Zbog toga smo iznimno ponosni i zahvalni što već 17. put zaredom omogućavamo mladima da iskoriste svoj potencijal i slobodno vrijeme provedu kvalitetno na zajedničku i obostranu korist“, izjavila je Dijana Tot, organizatorica ispred Saveza studenata FER-a i KSET-a.

Dekan FER-a, prof. dr. sc. Vedran Bilas, prilikom otvorenja je naglasio da je cilj Job Faira upotpuniti studentska znanja i iskustva, približavajući im prilike za razvoj karijera uvidom u suvremene tehnologije i problematike te putem mogućnosti ostvarivanja novih kontakata. „Sveučilišni studiji pripremaju stručnjake i lidere koji će sljedećih nekoliko desetljeća voditi tehnološki i društveni razvoj, zato je važno pomoći našim studentima da čim bolje vide i razumiju aktualne tehnološke i poslovne trendove i kasnije čim kvalitetnije obavljaju posao. FER od osnutka njeguje intenzivnu suradnju s industrijom koja se odvija u više dimenzija, a to su zajednički istraživački i stručni projekti, gostujući predavači, izbor tema završnih radova i stručne prakse“, poručio je dekan Bilas, dodajući kako je u toj dimenziji suradnje bitna i suradnja s alumni zajednicom.

„U proteklih godinu dana s Alumni zajednicom pokrenuli smo nove inicijative i okupljanja, među kojima su i FER Alumni zaklada te program FER Alumni mentorstva, namijenjen studentima i mlađim alumnima koji od starijih kolega mogu dobiti ili vrlo precizan savjet za konkretno pitanje ili dulju interakciju koja će im pomoći u razvoju karijere“, pojasnio je dekan.

Danas i sutra studenti će moći poslušati 12 talkova s predstavnicima poduzeća iz različitih sektora i industrija, sudjelovati na 5 stručnih radionica te poslušati panel rasprave na teme upravljanja krizom i transformacije poslovnog modela. Na poveznici možete pronaći cijeli program ovogodišnjeg Job Faira.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije