uhićen je

Na Pelješcu izrečena najveća novčana kazna: Vozač 'zaradio' skoro 3 tisuće eura zbog prekršaja

Zagreb: Prometna policija kontrolira vozače povodom Martinja
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/4
22.07.2024.
u 11:44

Recidivistu najtežih prometnih prekršaja privremeno oduzeto vozilo, kažnjen s gotovo 3 tisuće eura i određena mu je jednogodišnja zabrana upravljanja.

Na najteže prometne prekršaje neosjetljiv je bio 59-godišnji državljanin Republike Hrvatske, koji je u petak u kasnim poslijepodnevnim satima zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u Stonu. Policijska patrola je prilikom kontrole otkrila da je vozač upravljao vozilom dubrovačkih registarskih oznaka unatoč činjenici da mu je vozačka dozvola bila ukinuta zbog prikupljenih negativnih bodova.

Istraživanje je pokazalo da je vozač bio pod utjecajem alkohola od 0,81 g/kg, a kod sebe nije imao osobni identifikacijski dokument. S obzirom na to da se radi o recidivistu poznatom po grubljem kršenju prometnih propisa, policija je privremeno oduzela vozilo.

Nakon uhićenja, vozač je doveden pred nadležni općinski sud uz optužni prijedlog. Sud mu je izrekao najveću novčanu kaznu u iznosu od 2.980 eura, a uz to mu je izrečena i mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od sedam dana. Osim toga, izrečena mu je jednogodišnja zabrana upravljanja vozilima B kategorije.

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 1

BE
Bernardino
06:48 23.07.2024.

Treba mu povećati kaznu zatvora, da ima dovoljno vremena za razmišljanje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije