James B. Foley

Sljedeća tri tjedna su ključ rata, a jedan scenarij je jeziv: Amerikanci objavili Putinov plan

13.05.2022.
u 08:49

"Postoji i scenarij prema kojem Rusija ne može održati pat-poziciju i njezine snage bivaju izgurane čak i do točke poraza. Iako je to doista cilj kojem Ukrajina i njezini zapadni partneri teže, on bi mogao dovesti do najopasnijeg trenutka cijele krize. Da je Rusija demokratska zemlja, takav bi monumentalni neuspjeh doveo do promjene vlasti i promjene politike", piše između ostalog u svojoj kolumni za Večernji list bivši američki veleposlanik u Hrvatskoj James B. Foley.

Ključne riječi

Komentara 49

ST
stefj
09:29 13.05.2022.

He, he, ovo o slijedeća 3 tjedna slušali smo stalno za pandemije, a već smo to jednom čuli i u ovom ratu... Ukrajina se obranila od plana A, sada je na djelu ruski plan B, gdje se opet Ukrajina mora obraniti. Položaj Ukrajine je i dalje jako težak, i dalje je Ruska vojska brojnija i s deset puta više tehnike, sada je još k tome koncentrirana na manjem području... Da bi se obranila, Ukrajina treba hrpu oružja i treba uvježbanu vojsku, a da bi preokrenula situacija na frontu toga treba jako puno... Najveći problem u tome jesu neke članice EU-a koje vać sada zagovaraju status quo, a samim time i poraz Ukrajine, jer imaju veze s Putinom ili ga se boje...

HR
hrvatin
12:54 13.05.2022.

Dokazano je da macka stjerana u kut skace na oci napadacu.Upravo to bi moglo dovesti do toga da ponizeni diktator nalik na pavijana majmuna,pritisne dugme jer kod njih u njihovoj "demokraciji"dygme je samo kod tiranina.Molimo Boga da se ne ostvari,On je umisljeni car koji umislja da je neunistiv ii nedodirljiv i tesko je vjerovati da on nece ici do kraja kad zakljuci da mu je ponos zgazen i da nema kuda.

Avatar Klopsek
Klopsek
16:21 13.05.2022.

Nebi se štel mešati,ali ta zapadna "demokracija"jako smrdi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?