PRVI REZULTATI

Na prijevremenim izborima za Općinsko vijeće u Čemincu najviše glasova dobila lista HDZ-a

Izborna kutija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
02.10.2016.
u 21:38

Do krize rada Općinskog vijeća došlo je nakon što je sedam vijećnika HDZ-a podnijelo ostavke na svoje dužnosti

Na nedjeljnim prijevremenim izborima za Vijeće baranjske općine Čeminac, prema privremenim neslužbenim rezultatima, najviše glasova, 67,26 posto, dobila je lista Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), izvijestilo je općinsko Izborno povjerenstvo.

Lista Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB) dobila je 25,94  posto glasova, a lista Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS)  6,81 posto glasova. Na prijevremene izbore za Općinsko vijeće izašlo je 58.01 posto, od 2.572 registrirana birača.

Vlada je na sjednici 6. srpnja raspustila to Općinsko vijeće temeljem odredbi Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi, nakon što se nije sastalo više od tri mjeseca, te imenovala Krunoslava Perišina povjerenikom za obavljanje poslova Općinskog vijeća.

Do krize rada Općinskog vijeća došlo je nakon što je sedam vijećnika HDZ-a podnijelo ostavke na svoje dužnosti, zbog čega je vijeće izgubilo kvorum, a u lokalnom HDSSB-u kao inicijatora krize prozvali su općinskog načelnika Zlatka Pinjuha (HDZ).

To su bili drugi prijevremeni izbori u ovoj općini u dvije godine, nakon prijevremenih izbora za općinskog načelnika, u listopadu 2014. godine, održanih nakon smrti dugogodišnjeg načelnika Damira Rešetara, kada je za načelnika izabran Zlatko Pinjuh (HDZ).

>> Plenković: HDZ-u je jako važno mjesto predsjednika Sabora, s Mostom slijede intenzivni razgovori

Ključne riječi

Komentara 1

MI
Mimizo
23:02 02.10.2016.

bravo za hdz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije