Blues & Jazz

Na šibenskom Off Festivalu Matija Dedić, Leb i sol...

matija dedić
arhiva VL
15.07.2010.
u 14:12

Nastupaju Sweet Sound Colective, Combinate, Ratko Zjača Quartet, Mangroove, Matija Dedić New York Trio, Leb i sol...

ŠIBENIK - Četvrti Off Festival Blues & Jazz Šibenik 2010., puni je naziv vrsne glazbene manifestacije koja u Šibeniku počinje večeras i traje do nedjelje, 18. srpnja. U središtu šibenske gradske jezgre, u slikovitom ambijentu kamenitog Trga I. G. Kovačića, uza zidine samostana sv. Frane, kod kafića Park, tri će večeri zaredom  Šibenčani i brojni turisti moći pogledati i poslušati čak šest različitih glazbenih skupina. Posjetiteljima će svake večeri zasvirati po dva sastava pa će festival sutra u 22 sata otvoriti Sweet Sound Collective, a nakon njih nastupa zagrebački kvintet Combinate. Vojo Marković i Milan Živković, dvojica entuzijasta koja su osnovala Off festival, uspjeli su i ove godine unatoč svim već poznatim gospodarskim nevoljama prirediti program koji će zadovoljiti publiku raznolika glazbenog ukusa.

U petak navečer nastupa Ratko Zjača Quartet koji stiže iz Nizozemske, a poslije njih je na redu Mangroove iz Zagreba.

Posljednji dan festivala sadržajno je najšarolikiji: na pozornicu kod crkve sv. Frane najprije će se popeti jazz-klavirist i Šibenčanin Matija Dedić sa svojim Matija Dedić New York Triom u kojem sviraju i dvojica newyorških glazbenika. Nakon nesumnjivo kvalitetne Dedićeve jazz družine na scenu stupaju posve drugačije atrakcije: makedonski Leb i sol, koji u Šibeniku nije nastupio od druge polovice prošlog stoljeća.

Organizatori poručuju kako su skopske glazbenike iz jednog od najvećih rock-sastava s područja bivše Jugoslavije pozvali jer trenutačno nastupaju i s novijim glazbenim materijalom koji je svojevrsna fuzija jazz i rock glazbe. U pomoć Off festivalu priskočili su Grad Šibenik i Šibensko-kninska županija te turističke zajednice, ističu organizatori. Oni su zadovoljni dosad obavljenim poslom, pa tako Vojo Marković napominje da su ovoga puta morali birati između stotinu izvođača koji su željeli zasvirati u Šibeniku.

Milan Živković ne sumnja kako će šibenski festival uskoro biti među najboljima u Hrvatskoj, posebice kada se nakon uređenja amfiteatra i pozornice koncerti budu održavali u impresivnom ambijentu povijesne utvrde sv. Mihovila na brdu iznad  Šibenika.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije