Na sprovodu Franje Kosa i policija u civilu

sprov-tx.jpg
Foto: Željko Pušec
30.03.2008.
u 19:41

U nedjelju popodne na mjesnom groblju u Petrovoj Gori pokopan je Franjo Kos (64), jedna od tri žrtve ubijene u Velikoj Veterničkoj. Na posljednji počinak Franju Kosa ispratili su njegova supruga, dvije kćeri, sin, sestra, šurjak te drugi prijatelji i mještani, a među okupljenih oko 150 ljudi našlo se i nekoliko policajaca u civilu.

Pogreb je vodio loborski župnik vlč. Ivan Mikec, koji je kazao: “Kao vjernicima ostaje nam jedino nada u vječnost. Najvažnije je imati vjere i nade u dobro. Molimo za sve ožalošćene, obitelj, prijatelje, i za naše mjesto, da se među nas vrati mir, da se u naše mjesto vrati dobrota i ljubav.

Čovjek nema pravo posegnuti za tuđim životom, zato s ožalošćenima želim podijeliti žalost, tugu i nevjericu. Postavljamo si pitanje zašto? Teško je dati odgovor, Bog zna hoćemo li ga ikad saznati. Smisao života je voljeti čovjeka, smisao je opraštati.”

Marijan Jurić, šurjak Franje Kosa, nakon pogreba je rekao: – Oprostiti da, ali zaboraviti ne. Teško je bilo što reći nakon ovakve tragedije. Ubiti dijete – to je neoprostivo... Nakon pogreba, za Franju Kosa održana je misa u kapelici sv. Petra kod groblja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije