Policija lani imala pune ruke posla

Na sud sa sobom ponijela i nož s oštricom od 12 cm

\'          \'nož
Ilustracija
14.02.2010.
u 15:45

Pravosudni policajci na zagrebačkome Županijskom sudu lani su oduzeli 793 nedopuštena predmeta, no na sudovima srećom nema većih sigurnosnih incidenata

ZAGREB - Hrvatski građani teško se odvajaju od noževa i sličnoga hladnog oružja, čak i kad dolaze na sudska ročišta.

Rezanje linoleuma

Podatak je to koji se može iščitati iz godišnje statistike zagrebačkoga Županijskog suda, prema kojoj su pravosudni policajci lani na jednom od najvećih sudova u zemlji od stranaka oduzeli nevjerojatnih 246 noževa! Što će nekome nož kada dolazi u zgradu suda, pitanje je koje ostaje bez razumna odgovora, a jedno od nesvakidašnjih objašnjenja, koje su lani pravosudni policajci mogli čuti, bilo je:

- Rezala sam linoleum pa mi je nož ostao u torbi.

A taj nož imao je oštricu dugačku 12 centimetara i na nju se porezao pravosudni policajac koji je ženi s nožem pregledavao torbu. Osim noževa, drugi najzastupljeniji nedopušteni predmet je pištolj - njih je izuzeto 108, a oduzeti su uglavnom pripadnicima MUP-a, koji su na sud dolazili kao stranke, i bili su njihovo službeno naoružanje.

Sve skupa, lani su na zagrebačkom Županijskom sudu izuzeta 793 nedopuštena predmeta, a od toga su 33 nađena kod tužitelja, odvjetnika, vještaka i tumača. Inače, lani su na zagrebačkome Županijskom sudu bile zakazane 1764 rasprave, a kroz sud je prošla 35.841 stranka. Kada se tome pridoda podatak od 13 rasprave za koju je bilo potrebno dodatno osiguranje, zapravo je jasno s kolikim opsegom posla se na zagrebačkom Županijskom sudu svakodnevno susreću pravosudni policajci.

Zaslužni policajci

No usprkos svim problemima s kojima se na sudovima svakodnevno susreću djelatnici osiguranja pravosudnih tijela (od manjka ljudstva pa sve do nedostatka kvalitetne opreme), na našim sudovima nema većih sigurnosnih incidenta, za što su umnogome zaslužni upravo pravosudni policajci.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar kos
kos
11:23 15.02.2010.

Hrvatski građani BOSANCI teško se odvajaju od noževa i sličnoga hladnog oružja, čak i kad dolaze na sudska ročišta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije