SVE VEĆI UGLED

Na Veleučilište u Karlovcu želi 1844 studenata iz sedam županija

veleučilište
Kristina Štedul Fabac
09.03.2010.
u 16:35

Za studije karlovačke ustanove zainteresirani su čak i u Osječko-baranjskoj županiji, a daleko najveći interes vlada za studije sigurnosti i zaštite na radu te ugostiteljstva.

Interes za stručne studije Veleučilišta u Karlovcu znatno je porastao. Po podacima Središnjeg ureda u Agenciji za znanost i visoko obrazovanje, na Veleučilištu bi školovanje željela nastaviti čak 1844 studenta. Osim mladih iz Karlovačke, tu bi željeli studirati i maturanti iz Zagrebačke, Ličko-senjske, Primorsko-goranske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Osječko-baranjske županije.

Po najnovijim podacima dobivenim na osnovi prijava maturanata za državnu maturu, najveći interes je za redovni i izvanredni studij sigurnosti i zaštite na radu, koji bi željelo upisati 611 maturanata.

Također velik broj od 314 maturanata opredijelio se za stručni studij ugostiteljstva. Nešto manji interes je za studij mehatronike i prehrambene tehnologije, a samo 19 budućih studenata željelo bi upisati tekstilni smjer.

Veleučilište, osim stručnih, ima i dva specijalistička studija strojarstva i poslovnog upravljanja, na koje se mogu upisati svi s višom stručnom spremom.

Studij sestrinstva provodi se, pak, u suradnji s Medicinskim fakultetom iz Rijeke. Novim programima i još boljim standardom nastojat će i ubuduće privući zainteresirane za nastavak školovanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije