Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbio alkotestiranje

Načelnik iz PU zagrebačke isključen iz službe: Počinio je više prometnih prekršaja

Policija je održala izvanrednu konferenciju za medije povodom sukoba s navijačima koji se sinoć dogodio na autocesti A1
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
01.12.2023.
u 17:46

U tijeku je utvrđivanje elemenata disciplinske odgovornosti za povrede službene dužnosti sukladno odredbama Zakona o policiji

Policijska uprava zagrebačka potvrdila je za Večernji list kako je Davor Posilović, načelnik Sektora za javni red i sigurnost PU zagrebačke, isključen iz službe nakon što je počinio više prometnih prekršaja. Naime, Policijska postaja Zaprešić 27. studenoga u 21.14 sati zaprimila je dojavu kako vozač osobnog automobila Renault Megane čini više prometnih prekršaja.

"Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem prekršaja je utvrđeno da je vozač navedenog privatnog osobnog automobila, načelnik Sektora za javni red i sigurnost Policijske uprave zagrebačke van službe, počinio prekršaje iz čl. 44. st. 1., čl. 46. st. 1., čl. 52. st. 1., čl. 56. st. 2., čl. 82. st. 1. t. 13 i čl. 88. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama te će isti od strane Policijske postaje Zaprešić zbog počinjenih prekršaja biti prekršajno procesuiran sukladno odredbama Prekršajnog zakona", ističe PU zagrebačka. 

Iz policije, također, navode kako je načelnik Sektora za javni red i sigurnost idućeg dana, po dolasku na radno mjesto, odbio alkotestiranje. Nakon toga, načelnik PU zagrebačke isključio ga je iz službe. 

VEZANI ČLANCI:

"Obzirom da Policijska postaja Zaprešić tijekom noći nije mogla stupiti u kontakt s navedenim niti osobno niti putem telefona, a sukladno tome nisu mogli potvrditi navode o vožnji pod utjecajem alkohola, odmah idućeg dana, 28. studenoga 2023. godine, po dolasku na radno mjesto navedenom je načelnik Policijske uprave zagrebačke ponudio alkotestiranje obzirom na prethodne navode s kojima se raspolagalo. Ponuđeno je navedeni odbio, nakon čega ga je načelnik Policijske uprave zagrebačke isključio iz službe", opisala je policija. 

Dodaje se kako policijski službenici nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem u cilju utvrđivanja možebitnih drugih prometnih prekršaja na području Grada Zagreba, počinjenih od strane Posilovića. U tijeku je i utvrđivanje elemenata disciplinske odgovornosti za povrede službene dužnosti sukladno odredbama Zakona o policiji.

VIDEO Vozač kamiona razbjesnio: 'Zreo za oduzimanje vozačke'

Komentara 18

FR
franjo
18:12 01.12.2023.

Načelnik za javni nered i nesigurnost bi bilo ispravno . Bruka i sramota! Kome još vjerovati ?

Avatar Asterix
Asterix
19:34 01.12.2023.

Lakše malo... ostat ćemo bez policajaca.

Avatar Marko
Marko
17:57 01.12.2023.

Dajte ga narodu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije