Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepopravljivi recidivist

Pijan i bez vozačke bježao policiji i prošao kroz crveno, završio u zatvoru

Ilustracija - vožnja u pijanom stanju, pod utjecajem alkohola
Slavko Midzor/PIXSELL/Ilustracija
01.12.2023.
u 16:12

Vozač (27) na automobil je postavio nepripadajuće registracijske pločice, pa je kazneno prijavljen zbog krivotvorenja isprave

Kaznom zatvora u trajanju od 30 dana kažnjen je 27-godišnji recidivist koji je pijan i bez vozačke dozvole bježao policiji, a zbog niza počinjenih prekršaja morat će platiti i novčanu kaznu u iznosu od 3820 eura. Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su u četvrtak, 30. studenoga oko 13.30 sati u Ljupini svjetlosnim i zvučnim znacima pokušali u prometu zaustaviti osobni automobil kojim je upravljao 27-godišnjak. Vozač se nije zaustavio nego je nastavio kretanje, no ubrzo je uhićen. Po zaustavljanju je izašao iz automobila i dao se u bijeg trčeći, ali su ga policijski službenici sustigli.  

Utvrđeno je da je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (1,43 promila) i prije stjecanja prava na upravljanje, a tijekom vožnje nije koristio zaštitni sigurnosni pojas, niti je na automobilu upalio kratka svjetla. Također je prošao kroz raskrižje dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo. 

Budući da se radi o recidivisti – učestalom počinitelju prometnih prekršaja, automobil mu je privremeno oduzet te je doneseno rješenje da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine zbog prikupljenih negativnih bodova. Također je utvrđeno da je na automobil postavio nepripadajuće registracijske pločice, pa je kazneno prijavljen zbog krivotvorenja isprave. Policija ga je u petak uz optužni prijedlog predala u Općinski sud u Slavonskom Brodu - Stalna služba u Novoj Gradiški, gdje je proglašen krivim i osuđen.

VIDEO Helikopter se srušio na madridskoj obilaznici, troje ozlijeđenih

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije