ZAHVATIO GA POŽAR

Načelnik Tučepa bježao iz gorućeg automobila: 'U šoku sam! Vatra mi se razbuktala pred očima'

Foto: Marino Jabuka
1/62
30.07.2024.
u 23:24

"Sad sam u Tučepima i ne mičem se nigdje jer ovo što sam proživio zbilja je bilo katastrofa i u šoku sam."

Ovo je crni dan za Dalmaciju. Cijelo poslijepodne gori na više mjesta, a pred kraj dana buknuo je požar i u Tučepima. Požar koji je u utorak navečer zahvatio Gornje Tučepe, na predjelu Čovići i Podstup, širi se munjevitom brzinom. Stanovnici makarske Volicije i Tučepi su u pripravnosti za evakuaciju.

Bura koja puše na udare dodatno otežava gašenje, a magistrala prema Tučepima i Dubrovniku je zatvorena za promet. Svi prolazi su blokirani, a vatrogasne snage s područja Makarske rivijere i Splitsko-dalmatinske županije bore se s vatrenom stihijom. Situacija je izuzetno ozbiljna, te su svi Tučepljani na oprezu jer se vatra spušta prema mjestu.

Tučepski načelnik, Ante Čobrnić, jedva je spasio život iskočivši iz gorućeg automobila u zadnji tren. "Čim je vatra buknula, otišao sam autom do Čovića kako bih pružio potporu vatrogascima. Tad je vatra bila mala i u sekundi mi se razbuktala pred očima pa sam uletio u auto i krenuo prema kući. Međutim, vatra je zahvatila auto iz kojeg sam odmah iskočio, a koje je izgorjelo u nekoliko minuta. Sve se odvijalo kao u filmu i u jednom trenu ostao sam zarobljen u vatrenom obruču. Sad sam u Tučepima i ne mičem se nigdje jer ovo što sam proživio zbilja je bilo katastrofa i u šoku sam," rekao je Čobrnić za Slobodnu Dalmaciju.

VEZANI ČLANCI: 

Kako je situacija na požarištu jako loša potvrdio je i Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, "Požar kraj Tučepa se širi, sve snage s omiškog i makarskog područja su podignute i idu prema Tučepima, kao i  županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević. Ne izgleda dobro, no radi se i dat ćemo sve od sebe". 

1/62

Komentara 2

Avatar puky
puky
06:26 31.07.2024.

Kako načelnik u japankama može pomoći vatrogascima? Tako da organizira stalnu dopremu pića i hrane našim junacima. Sad je u šuku, ne miče se iz konobe pa niti gasi niti upravlja onim dijelom koji su u njegovoj nadležnosti.

MI
mikimouse12
01:48 31.07.2024.

Mislio je ici pomoc vatrogascima, ali cim je vidio vatru odmah je pobjegao i ne mice se:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije