Stiglo nevrijeme

Međimurje i Varaždin pogođeni tučom, u Zagrebu pljusak, munje nad Kvarnerom

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/Ivica Beti
1/11
17.08.2020.
u 21:04

Za utorak su u nekim krajevima najavljeni jaki i česti pljuskovi.

Za utorak se najavljuje promjenjivo vrijeme uz čestu kišu, pljuskove, oborine i olujno nevrijeme, no u dijelu zemlje već je danas krenulo pogoršanje vremena.

Danas u večernjim satima Međimurje i Varaždinska županija pogođeni su tučom koja je mjestimice bila veličine lješnjaka. Uz tuču, puhao je jak vjetar. Zbog nevremena je nekoliko sela u Međimurju ostalo bez struje

VIDEO U Međimurju i Varaždinskoj županiji pala je tuča

Foto: Ivica Beti

Pogoršanje vremena nije zaobišlo ni Zagreb u kojem je nakon naglog naoblačenja padala kiša. Ljetni je pljusak bio najava za nadolazeće pogoršanje te je rashladio vrlo sparan grad. 

1/6

Početak lošeg vremena, koje se za sutra najavljuje, večeras se vidjelo i na Kvarneru. Iznad Rijeke snimljene su munje koje se probijaju kroz guste oblake. 

17.08.2020., Rijeka - Munje nad Kvarnerom. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Ilustracija - Nel Pavletic/PIXSELL

U dijelovima zemlje u kojima kiša još uvijek nije pala vrlo je oblačno vide se znakovi nadolazećeg pogoršanja i osjetnog zahlađenja, a sutra se u nekim krajevima očekuju i obilne padaline. Prema prognozi DHMZ-a, sutra će najniža temperatura zraka biti od 14 do 19, na Jadranu od 20 do 25, a najviša dnevna od 23 do 28, u Dalmaciji do 30 °C. Puhat će slab i umjeren jugozapadni i jugoistočni vjetar, na Jadranu jugo, postupno će okretati na sjeverozapadni i sjeverni, prema večeri i buru na sjevernom Jadranu. 

Oblačno nebo u Križevcima
Foto: Robert Jurišić

Komentara 1

AD
adminka
21:47 17.08.2020.

ma nije palo ni kapi do sada-seru

BA
Barbasmora
21:17 17.08.2020.

Ljetni pljusak usrid zagreba u 8. misecu! Uuuuauuuu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije