Titulu najboljeg sommeliera na 19. prvenstvu sommeliera Hrvatske održanom u Umagu u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba odnio je Filip Savić iz hotela Monte Mulini u Rovinju. Natjecanje je počelo 27 sommeliera iz svih hrvatskih regija, zaposlenih u renomiranim hotelima, restoranima, konobama ili wine barovima, u polufinale se plasiralo njih 12, a u finale trojica.
U završnici, pred žirijem i publikom, Savić je ocjenjen najvišim ocjenama za svoje umijeće pravilnog otvaranja pjenušca, posluživanja, dekantiranja , prepoznavanja vina i alkoholnih pića, ispravljanju vinske karte , preporukama vina uz zadani menu, rastakanja magnuma i ophođenja s gostima. Pobjednik je nagrađen dvodnevnim stručnim putovanjem u regiju Champagne sa posjetom podrumima i degustacijom najboljih šampanjaca poznate kuće Moet&Chandon.
Prvenstvo je održano pod pokroviteljstvo Ministarstva turizma Republike Hrvatske i uz potporu turističkih zajednica Istarske županije i Umaga.
U Zagorju bi bio "pjanec!"