OGORČENE REAKCIJE

'Najgori udarac koji je mogao zadati Europi': Bivši predsjednik EK odlazi u Goldman Sachs

Jose Manuel Barroso,EU
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
14.07.2016.
u 12:16

Prošlo je 20 mjeseci od kada je napustio mjesto predsjednika Europske komisije, pa nije bilo više zapreke da prihvati posao.

Bivši predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso zaposlio se kao savjetnik i direktor međunarodnih poslova u Goldman Sachsu, a neki su ogorčeni ovim potezom.

Barroso bi banku trebao savjetovati o posljedicama Brexita, a francuski ministar Harlem Desi smatra da se radi o skandaloznom potezu, javlja BBC.

- Ovo je velika pogreška Barrosa i najgori udarac koji je mogao zadati europskom projektu u trenutku kada ga najviše treba podupirati i jačati - kazao je Desir. 

Potez Josea Manuela Barrosa kritizirao je i drugi francuski ministar, Michel Sapin koji vodi resor financija.

- Ako ste voljeli Europu, ne bi trebali to učiniti, pogotovo ne sada - izjavio je Sapin i dodao da ga ovaj potez Barrosa ne čudi.

Prošlo je 20 mjeseci od kada je napustio mjesto predsjednika Europske komisije, pa nije bilo više zapreke da prihvati posao. Barroso se nada da će mu u poslu pomoći iskustvo s Europskom unijom, a imat će i pristup mnogim dužnosnicima i političarima s kojima je radio u Europskoj komisiji.

Komentara 4

DA
Darko22
12:50 14.07.2016.

Informacija da europski vođe rade za bankare (stoga znate za već (((koga))) nije ništa novo.

BI
bijelocrveni
12:40 14.07.2016.

Bankarska unija - tamnica naroda!

DU
Deleted user
13:16 14.07.2016.

Nista novo,nista cudno, oduvjek je bio odvratan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije