Zbog divovske Uskrsne pletenice, karitule duge 2,65 metara, visoke i široke 70 centimetara, tisuće Vodičana i njihovih gostiju jučer su unatoč sitnoj kiši i jakom vjetru jutro provele na rivi.
Tradicionalna delicija bila je glavna atrakcija Uskršnjeg doručka, kojim Turistička zajednica svake godine otvara sezonu.
- Za izradu karitule potrošeno je 35 kilograma brašna, 3,5 kilograma kvasa, stotinu jaja i pet kilograma šećera - kazala je Ana Franin, direktorica Turističke zajednice Vodica.
Blagovali su šunku, pršut, sir, šparoge s jajima i pancetom, kroštule, fritule, karitule, bubice, jaja, smokve, a pili su se prošek, rakija i vino.
Naravno, sve je bilo besplatno.
Kako bi turiste privukli na rivu, svaki gost u hotelu dobio je u svoju sobu pogačicu s imenom i prezimenom te pozivnicu na veliku besplatnu gozbu.
Osim u Vodicama na Uskrsni ponedjeljak besplatno se doručkovalo u Šibeniku, Primoštenu, Skradinu, Pirovcu i u Tisnom.
- Svake godine sam u Šibeniku u posjetu i, naravno, svratim na doručak. Ovo je predobro! - kaže Iva Šizdrak iz Zagreba.