ministar Milinović

"Nakon afere s kirurzima u Bjelovaru neće biti sankcija"

milinovic (1)
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
1/3
08.09.2010.
u 12:05

Reforma socijalne skrbi ubuduće će jamčiti da će novac onima kojima je najpotrebniji stizati na pravu adresu, a ta će pomoć biti i veća, rekao je Milinović.

KRAPINA - Darko Milinović, potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi, u Krapini je svečano otvorio novu zgradu Centra za socijalnu skrb, za koju je odlukom Vlade RH izdvojeno osam milijuna kuna.

Govoreći o reformama socijalne skrbi, Milinović je naglasio da je u zadnje tri godine u razvoj socijalne skrbi u RH iz državnog proračuna izdvojeno 23 milijuna eura, odnosno 170 milijuna kuna.

- Reforma socijalne skrbi ubuduće će jamčiti da će novac onima kojima je najpotrebniji stizati na pravu adresu, a ta će pomoć biti i veća - rekao je Milinović.

Osim ulaganja u novu zgradu u Krapini na području Hrvatske obnovljeno je 45 domova socijalne skrbi, a slijedi i završetak informatizacije cijelog sustava socijalne skrbi, što znači da će svi podaci za ostvarivanje prava iz sustava socijalne skrbi biti na jednom mjestu. Informatizacija je u tijeku i bit će gotova najkasnije za godinu i pol.

Milinović se osvrnuo i na odluku Upravnog vijeća bolnice u Bjelovaru kojom se četvero kirurga vraća na posao.

- Nije u redu da jedan dan daju otkaze, a drugi se žele vratiti na posao. Drago mi je što se situacija u tamošnjoj bolnici smirila i smatram da nema razloga za bilo kakve sankcije - kaže Milinović.

Na pitanje kako komentira uhićenje bivšeg predsjednika uprave Hrvatskih šuma Darka Beuka, s obzirom na to da je riječ o HDZ-ovu kadru, Milinović je rekao da on o tome ne zna ništa i da ne želi komentirati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije