ODGOĐENA AKCIJA

Nakon mjesec dana, uz helikopter nađen mrtav ribar

26.01.2002.
u 00:00

* Ustanovljeno je da je riječ o ribaru Stijepu Bartuloviću (36) iz Blaca, nestalog s koće "Mali Luka" potopljene u orkanskom nevremenu još lani sredinom prosinca

PLOČE - Ronioci su jučer iz mora pokraj SFOR-ova helikoptera tipa "gazela", francuskih snaga SFOR-a, koji je prošle nedjelje poletio iz SFOR-ove baze u Pločama i srušio se u Neretvanski kanal kod otočića Pečenjaka blizu Brijesta na poluotoku Pelješcu, izvukli mrtvo tijelo ribara Stijepe Bartulovića (36) iz Blaca, nestalog s koće "Mali Luka" potopljene u orkanskom nevremenu još lani sredinom prosinca. Inače je u havariji helikoptera poginuo 30-godišnji pilot Philippe Bulieu, a dvojica teže ozlijeđenih aviomehaničara prevezeni su u SFOR-ovu bolnicu kod Mostara i spašeni.

Prema jučerašnjim podacima pločanske Lučke kapetanije, iako su izvršene sve predradnje i pripreme za vađenje ostataka potonulog helikoptera, brod "Faust Vrančić" i ronioci HRM te brod pločanske Lučke kapetanije i plovna dizalica "Birina" pločanske luke vratili su se neobavljena posla u luku na ušću Neretve.

Prema dojavi PU dubrovačko-neretvanske, ronioci su pokraj olupine srušenog helikoptera našli neidentificirano mrtvo tijelo, koje je prevezeno na obdukciju. Ustanovljeno je da je riječ o ribaru Stijepu Bartuloviću (36) iz Blaca, kojeg je prepoznala rodbina. Podsjećamo, Bartulović i njegov susjed Marijan Sršen te Mirko Klinac iz Ploča bili su članovi posade koće "Mali Luka", koja se zbog orkanskog nevremena potopila lani sredinom prosinca između otočića Lovorikovca i Pučenjaka u Nertvanskom kanalu. Nažalost, Sršen se utopio i njegovo je tijelo izbacilo more, a Klinca su spasitelji izvukli živa.

Zbog loših vremenskih uvjeta, akcija vađenja SFOR-ova helikoptera je odgođena, a ako vremenski uvjeti dopuste akcija će se nastaviti. (mg, tc)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije