Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opstruiranje rada

Nakon prelazaka u HDZ raspušten Izvršni odbor HSP-a u V. Gorici

hsp
Ivana Ivanović/Pixsell
19.10.2012.
u 13:00

HSP nema namjeru konsolidirati redove HDZ-a, oni to moraju sami učiniti na način da promijene dosadašnje metode vladanja i ponašanja, naglašavaju iz stranke.

Hrvatska stranka prava raspustila je Izvršni odbor podružnice Velika Gorica zbog opstruiranja rada s članovima HSP-a V. Gorice, nepoštovanja odluka nadležnih tijela stranke i pokušaja da se u javnosti prikaže nezadovoljstvo članova HSP-a u V. Gorici kako bi se opravdao prelazak članova Izvršnog odbora podružnice HSP-a u HDZ, odnosno u HSP dr. Ante Starčević, priopćeno je iz HSP-a.

– Cilj takvog scenarija je prikazivanje stranke HSP dr. Ante Starčević, "koalicijskog partnera" HDZ-a, u javnosti kao stožerne pravaške stranke, a istina je da pod "pravaškim kišobranom" Ruže Tomašić više nema pravaških stranaka. HSP nema namjeru konsolidirati redove HDZ-a, oni to moraju sami učiniti na način da promijene dosadašnje metode vladanja i ponašanja te da u svojim redovima istaknu one pojedince koji mogu doprinijeti povratku HDZ-a kao stranke desnog centra, a da taj povratak ne znači uništavanje desnice koju sada priželjkuju u takozvanoj „antikukuriku koaliciji“, naglašavaju HSP-ovci.

Iz HSP-a dodaju da su spremni na suradnju sa svim strankama pravaškog, starčevićanskog i demokršćanskog svjetonazora, ali ne pod svaku cijenu. Tvrde da je dokaz takvog stava i politička suradnja s HČSP-om čime su postavljeni temelji stvaranja Pravaškog bloka te najavljuju da će se navedena suradnja ostvariti uskoro i u Velikoj Gorici.

Lucijan Maslać, nekadašnji županijski vijećnik HSP-a, odlukom predsjednika stranke imenovan je povjerenikom za podružnicu u Velikoj Gorici.

>>Zagrebački HSP i HČSP: Spremni smo za razgovor i s HDZ-om

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
13:19 19.10.2012.

ja sam pravaš alki nisam bandit jesu li toga svjesni u vrhu hsp-a ?

KA
kajinx
14:10 19.10.2012.

Koja ironija! Bolje reći tragedija. Članovi HSP, bilo koji ogranak, trebali bi biti Hrvati koji bi sve dali za svoju Domovinu. Umjesto toga, oni se svađaju za prevlast (koju prevlast?), dok nam današnja Vlada uništava Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije