Nakon napada na premijera

Napadač Berlusconiju: Moj čin prema vama bio je jako kukavički

berlusconi
AFP
15.12.2009.
u 20:45

Desni je centar u talijanskom parlamentu zatražio zabranu internetskih stranica i grupa na Facebooku koje veličaju čin napadača Massima Tartaglie

Mogući su novi napadi na talijanskoga premijera Silvija Berlusconija koji bi danas trebao biti otpušten iz bolnice, izjavio je vladin glasnogovornik Paolo Bonaiuti. On smatra da će premijera biti teško držati daleko od ljudi jer je “ključ njegova uspjeha upravo njegova karizma” te je baš zato što odlazi među ljude moguć neki novi napad na njega.

Još najmanje dva tjedna Berlusconi će morati mirovati, odnosno neće smjeti imati nikakvu javnu aktivnost, iznio je primarijus Alberto Zangrillo u bolnici San Raffaele u Milanu nakon što je pročitao premijerov zdravstveni bilten. Berlusconijevo je raspoloženje “zabrinjavajuće jer je ogorčen zbog onoga što mu se dogodilo”, izjavio je liječnik Zangrillo. Berlusconija je kipićem katedrale u Milanu u lice, razbivši mu nos, usnicu i dva zuba, pogodio Massimo Tartaglia u nedjelju navečer poslije premijerova mitinga.

U utorak je sutkinja ispitala Berlusconijeva napadača koji je premijeru poslao pismo isprike ocijenivši svoj čin “kukavičkim”.

U zatvoru San Vittore Tartaglia je pod stalnom prismotrom. U talijanskom parlamentu održana je jučer rasprava o događaju, a o pojedinostima je izvijestio ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni koji je kazao da vlada razmišlja uvesti zakon kojim bi se zabranile internetske stranice i skupine na Facebooku na kojima se potiče na mržnju. Takvo je što oporbeni lijevi centar odbio jer smatra da bi to bila cenzura.
- Postojeći zakoni omogućuju kažnjavanje kršitelja. U SAD-u predsjednika Baracka Obamu svakodnevno napadaju na internetu, ali nikome ne pada na pamet cenzurirati mrežu. Opasno je promicati neliberalne zakone - izjavio je čelnik Unije demokršćanskog centra Pierferdinando Casini.

Ključne riječi

Komentara 2

SL
sljivo
06:50 16.12.2009.

Politicari imaju novac moc, slavu.... i ponekd se mora dobiti i po brnjici ili zavrsiti na vjesalima ko Sadam, ali svejedno vlast je slast i privlaci. Naravno moraju prihvatiti i zrtve. Lijepo mu je bilo kada su mu mlade zecice dolazile narucene kada god je pozelio he...

Avatar Santo_Cavernicolo
Santo_Cavernicolo
11:36 16.12.2009.

ne sekiraj se tartaglia... važno je da si ti njega zvekno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije