JOŠ SE TRAŽI MOTIV

Napadač na Trumpa poslao znakovitu poruku prije atentata: '13. srpnja će se održati moja premijera...'

Law enforcement members guard the perimeter of the home of Trump shooting suspect
Foto: AARON JOSEFCZYK/REUTERS
1/5
18.07.2024.
u 16:57

Crooks, kojeg su u sekundama nakon atentata usmrtili snajperisti, u dva je navrata posjetio lokaciju na kojoj se održavao skup republikanca

Dok istražitelji rade na otkrivanju glavnog motiva zbog kojeg je 20-godišnji Amerikanac došao na skup republikanaca u Butler u Pennsylvaniji i očevim AR-15 poluautomatikom zapucao s krova obližnje zgrade na bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, FBI je pronašao znakovitu poruku koju je mladić poslao nekoliko dana prije atentata. Kako doznaje neslužbeno CNN od izvora bliskih istrazi, na kanalu platforme Stream napadač Thomas Matthew Crooks zapravo je najavio što će se dogoditi upravo 13. srpnja. 

- 13. srpnja će se održati moja premijera, gledajte kako će se odviti - napisao je navodno ranije, no nije poznato je li dao dodatan kontekst ili je to bila jedina njegova objava. Uz to, Crooks, kojeg su u sekundama nakon atentata usmrtili snajperisti, u dva je navrata posjetio lokaciju na kojoj se održavao skup republikanca.

Njegov mobitel sadržavao je fotografije Joea Bidena i Donalda Trumpa, a istražitelji su u njegovom mobitelu otkrili da je pretraživao događaje koji su najavljeni s obje strane - i Trumpa, ali i Demokratske stranke. Crooks nije pretraživao samo to, već i poremećaje povezane s depresijom, otkrili su ove srijede dužnosnici.

Inače, Crooks je na bivšeg predsjednika pucao očevom poluautomatskom puškom AR-15 ove subote. Svjedoci su primijetili Crooksa dok se penjao na krov, ali policija nije odmah reagirala na njihova upozorenja, što je izazvalo velike kritike javnosti. Napadač je bio registrirani republikanac, kao i njegov otac, a majka mu je demokratkinja, piše agencija Reuters.

POVEZANI ČLANCI:

Dok Trump nije imao veće ozljede jer ga je metak okrznuo pa je dobio tek ozljede uha, u ovom incidentu poginuo je 50-godišnji vatrogasac koji je branio svoju obitelj od metaka.

>> FOTO Nova zvijezda obitelji: Trumpova snaha Lara sve je popularnija. Tko je ona?

Law enforcement members guard the perimeter of the home of Trump shooting suspect
1/30

 

Komentara 1

SE
Serengeti
21:10 18.07.2024.

Eto sad bi trebali povjerovati da je i Biden bio u opasnosti i Bidena bi zapravo trebali žaliti. Tako je to kada ti je izvor informacija CNN.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije