EKSKLUZIVNO DONOSIMO

Naš novinar sjeo je s Debeljakom. On mu je otvorio dušu i odgovorio zašto je 'pukao' pred kamerama

Split: Tomislav Debeljak, vlasnik DIV Grupe
Milan Sabic/PIXSELL
23.09.2022.
u 15:58

Večernji list ekskluzivno donosi veliki intervju s Tomislavom Debeljakom, vlasnikom Brodosplita i DIV Grupe koji nam je otvorio dušu i otkrio detalje o stanju u splitskom škveru

Tomislav Debeljak, vlasnik Brodosplita i DIV Grupe još od početka rata u Ukrajini, pokušava spasiti splitski škver, zaposlenici su poslani kući, škver ne radi, otvoren je predstečaj, u nekim tvrtkama i stečaj, no Debeljak i dalje vjeruje da je ovo samo epizoda i da će spasiti poslovanje. Ovih dana je dao "neobičan" intervju Novoj TV. Na pitanje je li mazut u Vranjicu iscurio iz Brodosplita odgovorio je - da je on iz Samobora dovezao cisternu s 20 tona mazuta i izlio ga u more!? A na pitanje je li dužan već 5,5 milijardi kuna, odgovorio je da nije, nego 78 milijardi kuna.

Potom je odlučio sjesti s našim novinarom Davorom Ivankovićem i otvoriti dušu o svemu: objasnio je zašto je tako 'pukao' pred kamerama i što je želio poručiti. Odgovara bez ustezanja na pitanja o stanju u škveru, financijama, optužbama i aferi s curenjem mazuta s kojom je doveden u vezu. Govori o i ophodnim brodovima za Hrvatsku ratnu mornaricu koji se, kako tvrdi, ne mogu dovršiti nigdje drugdje.

- To je kao da nedovršeni Mercedes želite dovršiti u BMW-u, ne možemo graditi i prodavati po cijenama iz 2014, između ostalog je kazao Debeljak u intervjuu koji ekskluzivno objavljujemo u Premiumu Večernjeg lista u subotu u 11 sati. 

Komentara 10

Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
18:53 23.09.2022.

A kad su u Uljaniku prilagođavali cijene gradnji tržišnim cijenama nazivao ih je kriminalcima a USKOK im je složio optužnicu. A sad on sve to isto radi i to uz osobnu imovinsku korist jer ima vrijednu flotu pospremljenu sa strane u offshore kompaniji.

SN
sasa.novak.58
23:40 23.09.2022.

Ovo me podsjetilo na antologijski Lokasov intervju sa Severinom.

ME
MehutoGonzales
16:12 23.09.2022.

pak šu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije