Jadranka Kosor:

'Naš prijedlog za lex Perković na red će doći na nigdarjevo'

jadranka kosor
Patrik Macek/PIXSELL
16.09.2013.
u 13:29

Zastupnica je apelirala na predsjednika Sabora zbog činjenice da nije članica nijednog saborskog odbora

Zastupnica Jadranka Kosor upozorila je na konferenciji za medije na ono što smatra nelogičnošću u dnevnom redu saborske sjednice koja počinje u srijedu, a vezano za izmjene tzv. "lex Perkovića".

– Slušamo da prijedlog izmjena tog zakona još nije stigao u Sabor, ali postoji prijedlog koji je u proceduru uputio naš klub – rekla je J. Kosor i dodala kako je neshvatljivo da je taj prijedlog uvršten u dnevni red kao 70. točka.

– S obzirom na to da se dnevni red stalno dopunjuje, za očekivati je da ta točka padne još niže pa bi na red mogla doći na nigdarjevo – kaže J. Kosor.

Naglasila je i da za pregovora s EU nitko u Hrvatskoj nikad nije pokrenuo pitanje ograničenja primjene europskog uhidbenog naloga, pa čak ni današnji premijer Zoran Milanović. Kosor je apelirala i na predsjednika Sabora da pokrene inicijativu preraspodjele članstva u saborskim odborima. Kaže da neki zastupnici sjede u čak sedam odbora, dok ona nije članica nijednog otkad je izbačena iz HDZ-a. Naglašava da joj nije cilj ostvarivanje neke koristi jer zastupnici ne dobivaju nikakve naknade kao članovi odbora nego kaže kako je pravo svakog zastupnika da bude član barem jednog odbora.

>> Kosor: Ne mislim da Karamarko ima kapacitete za premijera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije