Život ide dalje

"Naša dječica imaju svu potrebnu skrb i vjerujemo liječnicima"

'21.10.2010. Opca bolnica, Varazdin, Odjel za zenske bolesti i porodnistvo funkcionira bez vecih problema i bez cetvero doktora koji su uhiceni u uskokovoj akciji Ordinacija Photo: Marko Jurinec/PIXSE
'Marko Jurinec/PIXSELL'
21.10.2010.
u 16:30

Od utorka je rođeno devetero djece. Operacije se ne odgađaju, za preglede su sada zaduženi drugi liječnici, carski se rezovi obavljaju, kaže dr. Špoljarić

– Nismo ni u kakvoj panici. Normalno smo rodile. Liječnicima koji su u rodilištu potpuno vjerujemo jer, da nisu stručnjaci, ne bi tu radili. Naša djeca imaju potpunu skrb kakva im je potrebna. Najvažnije je da su zdrava – bile su raspoložene jučer mlade majke Ružica i Davorka u varaždinskom rodilištu došavši u prostoriju u kojoj su inkubatori, kako bi nahranile svoju dječicu.

Od utorka do jučer u rodilištu je bilo uobičejeno, što potvrđuje podatak da je devetero djece rođeno. Na hodnicima su se vidjele mlade mame s djecom koju su nosile na prvi pregled pedijatru, trudnice su čekale pregled... Sve je bilo kao inače.

– Sve planirane operacije i pregledi normalno se obavljaju. Od utorka imali smo četiri laparatomije i jednu laparoskopiju. Carski rezovi se također obavljaju. Svaki dan u trudničkoj je ambulanti bilo dvadesetak trudnica, koliko i inače, i ne očekujem da će otići u druga rodilišta. Ako pacijentice koje dođu dođu na pregled kažu, na primjer, da čekaju dr. Jukića ili dr. Pitnera, kažemo im da će ih pregledati drugi doktor, i to je to – opisala je stanje u rodilištu dr. Aleksandra Špoljarić, koju je Dubravko Tršinski, ravnatelj Opće bolnice Varaždin, postavio za vršiteljicu dužnosti voditelja Odjela za ženske bolesti i porodništvo.

Što se ekipiranosti tiče, danas u rodilištu radi jednak broj ginekologa. Prije privođenja radilo je deset doktora i bila su dva specijalizanta. Sad nema dr. Pitnera, Jukića i Fare (Kirchbaum je u mirovini). No iz Zagreba sad dolazi još troje mlađih varaždinskih liječnika, koji su na obaveznom dijelu specijalizacije u Petrovoj bolnici. Stoga je i dalje radi dvanaest ginekologa.

– Najmlađi od sedmero preostalih doktora (Mendaš, Pižeta, Mikšić, Čupić, Maltar, Cvijović-Dombaj, Špoljarić) ima pedeset godina. Svi su više nego iskusni. Ostali smo vez vrlo kvalitetnih stručnjaka i izrazitih profesionalaca, ali i oni koji su ostali isto su takvi.

Teška je to situacija, ali mi smo u medicini navikli na izvanredna stanja. Snašli smo se. Meni je povjerena provedba operativnog programa i organizacije posla. Stanje je normalizirano – kaže dr. Aleksandra Špoljarić.

Pri kraju je natječaj, koji je prije objavljen, pa će varaždinsko rodilište za dva do tri tjedna dobiti još jednog iskusnog doktora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije