SVI RAZLIČITI - SVI JEDNAKI Svjetski dan kulturne raznolikosti

Naši iz dalekoga svijeta

01.06.2007.
u 17:50

Dvojica poznatih Međimuraca - Brazilac Andre Silva Batista i Libanonac dr. Hussein Saghir odgovorila su učenicima Draškovca jesu li prihvaćeni u Međimirju i kako. Povod je bio Svjetski dan kulturne raznolikosti sa sloganom "Svi različiti - svi jednaki", Andre Silva Batista ima 27 godina, rođen je u Rio de Janeiru, a u Hrvatsku je doputovao zaraditi novac kao nogometaš.

U Brazilu je ogromna konkurencija jer je tamo registrirano pet milijuna igrača. U Čakovcu živi sa suprugom Brazilkom. U prvoligašu NK Međimurju se kao branič dobro snašao, hrvatski jezik, koji natuca, uči uz pomoć španjolskih sapunica, a privikao se i na hranu. Ne može se samo načuditi koliko se ovdje pojede krumpira!

Dr. Hussein Saghir navršio je 51 godinu, rođen je u Bejrutu, a nakon završena studija medicine u Zagrebu javio se na natječaj za stažiranje u Županijskoj bolnici u Čakovcu, gdje i danas radi kao specijalist radiologije. Libanon je, veli, također tolerantna, multireligijska zemlja, a rat se vodio zbog nafte i prevlasti u tom dijelu svijeta.

U Hrvatsku je stigao jer je tu želio završiti studij. U Zagrebu je upoznao i suprugu Mariju, rođenu Zagorku. Imaju 22-godišnju kćer Marwan i 19-godišnjeg sina Tareka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije