19.12.2014. u 11:36

Formula je očito prilično složena, ali promotivni efekt je jednostavan: Milanović gubi 161 kunu, Karamarku ide povišica od 200 kuna

Zoran Milanović, predsjednik Vlade, dugo je čekao da njegovi ministri pronađu rješenje kojim njihove plaće ne bi rasle zbog izmjena poreznih stopa. Dugo je čekao i na kraju dočekao rješenje kojeg se ne bi postidio ni profesor Baltazar jer, nakon svega, nekima plaće ipak rastu, a nekima padaju. Padaju predsjedniku RH i Sabora, a rastu, primjerice, sucima Ustavnog suda, nekim saborskim zastupnicima, ali i nekim ministrima poput Lorencina i Miljanića. Formula je očito prilično složena, ali promotivni efekt je jednostavan: Milanović gubi 161 kunu, Karamarku ide povišica od 200 kuna.

Bez dobrih veza nema posla ni u Tribanj Kruščici

Šime Jović, 29-godišnji učitelj iz Tribanj Kruščice, pet je godina radio kao zamjena u lokalnoj osnovnoj školi. Kako školski zapisnik svjedoči o samim pohvalama roditelja i škole, ponadao se i stalnom radnom mjestu, ali uzalud jer je, piše Slobodna, na njegovo mjesto na neodređeno izabrana druga kandidatkinja čiji su suprug i kum članovi školskog odbora. Očajni Jović htio je zbog toga štrajkati glađu pred školom, ali mu je i to policija zabranila, da ne uznemiri djecu. Smije samo sjesti i plakati.

Ured predsjednika među zadnjima ulazi u COP

Ivo Josipović, predsjednik RH, točnije njegov ured, još nije uključen u centralni obračun plaća. U COP je uključeno već 99 posto od 2172 državne institucije, ali dečki s Pantovčaka očito ne misle da trebaju biti primjer drugima.

Zbog otezanja s plaćanjem uštedio 300.000 kuna

Željko Kerum, predsjednik Hrvatske građanske stranke, uštedio je 300.000 kuna tako što nije na vrijeme platio kaznu državi. Tvrtka Neva Kerum trebala je platiti državi milijun kuna kazne, ali nije jer je ušla u predstečajnu nagodbu. Slobodna piše da se u nagodbi država odrekla 30 posto duga pa će sada zbog otezanja s plaćanjem Kerum platiti manje nego neki uredan platiša. Kerumu će financijska lukavstva trebati i sa stranačkim računom HGS-a koji je iz državnog proračuna dobio 1,1 milijun kuna za rad, a godinu ipak završio s milijun kuna gubitka. Najbolje da Kerum i za stranku zatraži predstečajnu nagodbu.

>>Manolić elaborira kako je Tuđman bio Titov projekt

Komentara 4

MI
Mirnadob
11:50 19.12.2014.

Pa Karamarko ako ima Obraza,odreci ce se tih 200kuna u korist onih koji jedva prezivljavaju? i ne samo ON.

DU
Deleted user
12:38 19.12.2014.

a kerumu...budući da ima maloljetne djece .. to nije samo 200 kn

Avatar cheguevara..
cheguevara..
11:55 19.12.2014.

U Ime Oca i Sina, raste placa ovome sto u tri mjeseca ni jednom nije bio u Saboru, a prima placu, jos su mu je povisli. Sta cekaju gradjani izici na ulice vise.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije