NATO

Nasljednik Grabar-Kitarović još se čeka, v. d. je jeftiniji

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
20.05.2015.
u 16:58

Zagovornici štednje u NATO-u rado bi da vršitelj dužnosti još ostane, no službena je poruka drukčija: Natječaj uskoro

Više od šest mjeseci otkako je bivša pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju otišla u predizbornu kampanju i četiri mjeseca nakon što je izabrana za predsjednicu Hrvatske, NATO još nije raspisao natječaj za popunjavanje ispražnjene visoke funkcije, a neke države članice žele štedjeti novac tako što će to mjesto ostaviti praznim još neko vrijeme.

Prema pisanju portala Politico.eu, šest država nedavno je razgovaralo o tome da ne treba žuriti s imenovanjem nasljednice ili nasljednika Kolinde Grabar-Kitarović, a visoki izvor Večernjeg lista iz sjedišta NATO-a u neslužbenom je razgovoru potvrdio da se neki zaista neformalno zalažu da sadašnje rješenje, u kojem je imenovan vršitelj dužnosti s puno nižom plaćom i istim opisom posla kao prije Grabar-Kitarović, potraje još neko vrijeme. No službena poruka iz sjedišta NATO-a ipak je drukčija.

– NATO uvijek traži najbolje ljude i uzima potrebno vrijeme da identificira prave kandidate. Uskoro ćemo raspisati natječaj za pomoćnika glavnog tajnika za javnu diplomaciju – rekao nam je na službeni upit dužnosnik NATO-a koji je želio ostati anoniman.

– Javna diplomacija i javne komunikacije prioritet su za NATO – dodao je taj dužnosnik.

>> Stoltenberg predsjednici Grabar-Kitarović: Dobro došla natrag u NATO!

Komentara 21

AN
anticenzura
19:29 20.05.2015.

Bice su kupili aparat za kavu pa sami kuvaju.

ŠT
što
18:13 20.05.2015.

......program glasi:............. kako skuhati dobru kafu,................ kako nalakirati nokte..........................., kako dobro dati blowjob

DU
Deleted user
22:00 20.05.2015.

Vidi se koliko je mjesto značajno i da se bez te osobe ne može

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije