VUKOVAR

Vijećnik Nemanja Savanović koji je bio priveden zbog tučnjave došao na sjednicu, Penava napao policiju

Foto: Branimir Bradarić
1/2
27.12.2021.
u 18:12

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je kako većinu na prekinutoj sjednici Gradskog vijeća nisu imali jer je MUP u pritvoru držao vijećnika kojega su kasnije pustili

Poslije prošlotjednog prekida sjednica Gradskog vijeća Vukovara danas je nastavljena. Podsjećamo kako je prošlotjedna sjednica prekinuta kada su vladajući napustili sjednicu jer su u jednom trenutku izgubili većinu te nije bilo kvoruma.

Danas je kvoruma bilo, a na sjednici je se pojavio i vijećnik Hrvatskih suevernista Nemanja Savanović koji nije bio nazočan na prekinutoj sjednici jer je bio priveden u policiju. Policija je kasnije izvijestila kako je Savanović priveden zajedno s još četiri osobe radi fizičkog napada na tri osobe u Ivankovu kada je jedna od njih zadobila teške tjelesne ozljede.

Foto: Branimir Bradarić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je kako većinu na prekinutoj sjednici Gradskog vijeća nisu imali jer je MUP u pritvoru držao vijećnika kojega su kasnije pustili. Inače, većinu u Gradskom vijeću Vukovara čine Domovinski pokret, Hrvatski suverenisti i Nezavisna lista Željko Sabo. Po riječima Penave to što se dogodilo prošloga tjedna je sumrak slobodne i demokratske države pitajući se gdje su u tom slučaju nestali pozivi na informativni razgovor, poglavito kada niste niti sigurni da je privedeni kriv i kada se ne radi o teškom zločinu.

Istakao je kako je nakon 40 dana od nekog događaja priveden vijećnik koji drži većinu i to točno na dan sjednice te ga se drži u pritvoru 24 sata prije i 24 sata nakon toga da bi ga se onda pustilo

- To je zlouporaba represivnog aparata. Da sam na poziciji vlasti nekome bi glave padale zbog toga. Ali to je tako kada imate države poput Koreje i Plenkovićeve Hrvatske koja zlorabi MUP i policiju kako bi ostvarila političke ciljeve. Nažalost, vidimo i da to nije kraj, a to se vidi kod DORH-a i kod OLAF-a, ali i kod Stožera civilne zaštite kao i dijela medija, rekao je Penava.

Na samoj sjednici većinom glasova Gradsko vijeće je usvojilo rebalans proračuna za 2021. godinu s kojim je proračun umanjen za 180 milijuna kuna. 

Komentirajući rebalans predsjednik vukovarskog HDZ-a Nikola Mažar kazao je kako se s rebalansom od 180 milijuna kuna nameće pitanje da li gradonačelnik i nadležne gradske institucije ne mogu, ne znaju ili ne žele napraviti realan proračun.

- Sada se vidi ono na što smo cijelo vrijeme ukazivali da se samo mažu oči Vukovarcima jer će 513 milijuna težak proračun sada iznositi 300 i nešto milijuna kuna, rekao je Mažar.

Najavio je i kako će od nadležnih zatražiti tumačenje je li današnja sjednica Gradskoga vijeća bila zakonita i legalna. Po Mažaru sporno je što je prozivku na prekinutoj sjednici izvršio službenik grada. 


 

Komentara 40

Avatar spin
spin
18:56 27.12.2021.

Ono što je uskraćeno Vukovaru prebačeno je Osijeku jer su tamo na vlasti HDZ-ovci u svim strukturama. A hapšenje Savanovića odradio je HDZ-ov koalicijski partner Pupovac i njegovi abolirani milicajci RSK zaposleni u MUP Vukovar. Ruka ruku mije.

DU
Deleted user
20:19 27.12.2021.

Lijeve sam svjetonazorske orjentacije i ne znam jeli taj Nemanja kriv ili ne, ali ovo što radi HDZ je ispod dna.

GO
Gomila
20:18 27.12.2021.

Plenkovic Bozinovic i Pupovac upotrebljavaju podmetaju sve pokvarene lazne diktaturske politicke smicalice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije