RAT U UKRAJINI

NATO oštro osudio napade Rusije na ukrajinske civile i civilnu infrastrukturu

FILE PHOTO: Ukrainian soldiers ride military vehicles at a crossing point on the border with Russia in Sumy region
Foto: VIACHESLAV RATYNSKYI/REUTERS
1/5
27.08.2024.
u 02:00

"Iako nemamo informacija koje bi ukazivale na namjerni napad Rusije na saveznike, te su radnje neodgovorne i potencijalno opasne", rekla je Farah Dakhlalah

NATO je oštro osudio "napade Rusije na ukrajinske civile i civilnu infrastrukturu“, nakon što su poljske vlasti rekle da je dron vjerojatno ušao u zračni prostor Poljske tijekom ruskog napada na Ukrajinu rano u ponedjeljak.

"Otkako je započela sveobuhvatna ruska invazija na Ukrajinu 2022. godine, dijelovi ruskih bespilotnih letjelica i projektili pronađeni su na teritoriju saveznika u nekoliko navrata", rekla je glasnogovornica NATO-a Farah Dakhlalah.

"Iako nemamo informacija koje bi ukazivale na namjerni napad Rusije na saveznike, te su radnje neodgovorne i potencijalno opasne", rekla je.

 

VIDEO Reutersova ekipa pogođena u napadu na hotel u ukrajinskom Kramatorsku
Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
07:42 27.08.2024.

Zašto NATO nije osudio doljetanje Ukrajinskog drona u Zagreb? Dionice evropskih proizvođača oružja rastu, Najbolja investicija, proizvodnja oružja i slanje ljudi u smrt.

PL
plotto
08:52 27.08.2024.

NATO je od početka u ratu sa Rusijom i umiješan je u mnoge zločine.

NI
Nigrutin01
10:03 27.08.2024.

NATO osuđuje napade na civilnu infrastrukturu 😂 A pa da. Sva tri mosta na primjer u Novom Sadu su isključivo vojna infrastruktura. I 80% uništena energetska vojna postrojenja 😂😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije