Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STARI ZNANAC SUDA

Nazif Gljiva osuđen na dvije godine zatvora jer je pokušao ugušiti zatvorskog cimera

gljiva
Foto: Borna Filić/PIXSELL
29.01.2014.
u 16:47

Bez ikakvog je povoda nasrnuo na Barića, te mu je lice pritisnuo u jastuk, vičući da će ga ugušiti

Nazif Gljiva  (30)  koji  je  većinu  svog  dosadašnjeg  života proveo iza zatvorskih  rešetaka, na zagrebačkom Županijskom sudu danas je nepravomoćno osuđen na dvije  godine zatvora jer je u Bolnici za osobe lišene slobode (BOLS) u noći na 30. siječnja 2010. pokušao ubiti Antu Barića.

Bez ikakvog je povoda nasrnuo na Barića, te mu je lice pritisnuo u jastuk, vičući da će ga ugušiti. Obojica su u tom trenutku bili smješteni na neuropsihijatrijskom odjelu  BOLS-a, a tragediju su spriječili ostali zatvorenici. Oni su počeli vikati te je uskoro došla pravosudna policija koja je svladala Gljivu. Tijekom sudskog postupka, Gljiva je nijekao da mu je namjera  bila ubiti Barića, a pojašnjavao je i da mu je često pomagao u brijanju.

- Iz iskaza svjedoka, a  posebno vještaka vijeće je zaključilo da je optuženik namjeravao ubiti Barića no u tome je bio spriječen. Vijeće mu je izreklo maksimalno ublaženu kaznu,  jer to omogućava novi Kazneni zakon. Istina riječ je o višestruko osuđivanoj osobi, no do sada je bio osuđivan uglavnom zbog imovinskih delikata pa je vijeće stava da će i ova kazna biti dostatna - kazao je u obrazloženju presude sudac Marijan Garac. Gljiva se po novinskim crnim kronikama povlači od najranije mladosti. Prema stavu  vještaka,  riječ  je o osobi koja se teško socijalizira, a imao je svega šest mjeseci kada je odvojen od obitelji te je živio po domovima. Postao je poznat po spektakularnim vožnjama ukradenih policijskih automobila. Trenutačno je u zatvoru jer je osuđen na četiri godine zatvora zbog serije krađa i provala.

>> Sukob u zatvorskoj bolnici: Nazif Gljiva jastukom na kolegu

Komentara 2

NO
nono
18:38 29.01.2014.

gosp.pečurka je probal" brijanje jastukom", dokazano je znastveno da nakon uspješno provedenog postupka "brijanja jastukom" mušterija nema više nikakvih problema sa dlakama ,disanjem,računima i sl.

AK
akil
21:23 29.01.2014.

Bosanđeros.S njim u Bosnu pa neka tamo uživa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije