Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske

Ne prestaju stizati reakcije na smrt Ćorušića: Bio je lider s jasnim ciljem, inspiracija mnogima

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić pao u bolnici i poginuo
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/8
22.10.2024.
u 10:56

O smrti ravnatelja KBC-a Rebro oglasila se i Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske priopćenjem koje potpisuje dr. Dražen Jurković

Nakon što je jučer potvrđeno kako je preminuo Ante Ćorušić, ravnatelj KBC- a Rebro, koji je pao s požarnih stepenica bolnice, mnogi se od njega opraštaju. 

Povodom toga sućut je, uz mnoge druge, izrazila i Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske.
- Profesor Ćorušić bio je izniman stručnjak te ugledni član hrvatske medicinske zajednice, čiji je doprinos zdravstvu bio neizmjeran. Tijekom svoje bogate karijere posvetio se unaprjeđenju zdravstvenog sustava i ostavio neizbrisiv trag u struci. Njegova predanost radu i vizija koju je donosio kao ravnatelj KBC-a Zagreb značajno su utjecale na organizaciju i funkcioniranje najveće bolničke ustanove u Hrvatskoj. Bio je lider s jasnim ciljem poboljšanja kvalitete skrbi za pacijente, a svojim kolegama i suradnicima služio je kao izvor inspiracije. Njegova energija, stručnost i strast prema medicini bit će vječno upamćeni, a njegov rad ostat će trajno svjedočanstvo njegova doprinosa - stoji u objavu koja se nastavlja:

>> FOTO Prekinuo specijalizaciju, kao liječnik dragovoljac otišao u rat, a onda postao moćnik hrvatskog zdravstva>>

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić pao u bolnici i poginuo
1/88

- Profesor Ćorušić bio je cijenjen ne samo među kolegama u medicinskom krugu, već i među pacijentima, zbog svoje ljudskosti i brige za svakog pojedinca. Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske izražava zahvalnost na njegovoj predanosti i viziji u unapređenju sustava zdravstvene skrbi. Izražavamo sućut cijeloj obitelji, kolegama, prijateljima i svima koji su ga poznavali i s kojima je surađivao - stoji u priopćenju dr. Dražena Jurkovića, direktora UPUZ-a.

Podsjetimo, Ante Ćorušić preminuo je nakon pada s požarnih stepenica bolnice u ponedjeljak oko 11 sati. Zbog njegove je smrti ispred bolnice izvješena crna zastava, a čeka se izvještaj policije o samom događaju. 

Ključne riječi

Komentara 1

PE
peljo
12:30 22.10.2024.

bio je covid fašist.. nikad nećemo zaboraviti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije