IZ MINUTE U MINUTU

Preminuo ravnatelj KBC-a Rebro Ante Ćorušić

Foto: Luka Batelic, Igor Kralj/PIXSELL
1/20
21.10.2024.
u 13:58

Ravnatelj Rebra poginuo je pri padu s požarnih stepenica na upravnoj zgradi bolnice. Kolege su u šoku. Sućut je izrazila i Hrvatska liječnička komora

* Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Rebro, danas je poginuo u krugu bolnice
* kolege su potvrdili nesretni događaj
* ministar Vili Beroš otkazao je sve obaveze te se uputio prema Rebru 
* policija je na terenu, u tijeku je očevid

14.05 - Zbog tragične smrti prof, Ante Ćorušića, iz Ministarstva zdravstva poslali su priopćenje s izrazima najdublje sučuti.  "Duboko smo potreseni preranim odlaskom našeg dragog kolege Ante Ćorušića, koji će ostati zapamćen kao vrhunski liječnik – ginekolog, profesor na Medicinskom fakultetu, ravnatelj KBC-a Zagreb, hrvatski branitelj te uvaženi član hrvatske i međunarodne znanstvene zajednice. U ovom teškom trenutku izražavam iskrenu sućut obitelji i najbližima. Njegov karijerni put od liječnika obiteljske medicine do dugogodišnjeg ravnatelja najvećeg Kliničkog bolničkog centra u Hrvatskoj obilježila je neiscrpna predanost liječničkom pozivu koji je trajao preko 40 godina. Antin plemeniti duh i domoljublje zauvijek će ostati u našim srcima, mislima i molitvama2, stoji u priopćenju MIZ-a. 


13.43 - Hrvatska liječnička komora izražava iskrenu sućut obitelji i suradnicima zbog iznenadne i tragične smrti ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Zagreb prof. dr. sc. Ante Ćorušića, priopćili su iz HLK-a. "Dugogodišnji ravnatelj najveće hrvatske bolnice, sveučilišni profesor, specijalist ginekologije i opstetricije, predsjednik Hrvatskog društva za ginekologiju i opstetriciju HLZ-a ostavio je značajan trag u hrvatskom zdravstvu. Njegov iznenadni odlazak gubitak je za medicinsku zajednicu", stoji u priopćenju.


13:40 Tko je bio nesretno stradali šef Rebra

Rođen 15. svibnja 1958. godine u Splitu, Ćorušić je po struci ginekolog, a obnašao je i funkciju predsjednika Hrvatskog društva za ginekologiju i opstetriciju. Na poziciju ravnatelja KBC-a Zagreb imenovan je 28. siječnja 2016. godine, na prvoj sjednici tadašnje vlade pod vodstvom Tomislava Karamarka. Više čitajte ovdje.


13:35 Svjedoci opisali trenutke užasa

Na mjestu događaja ubrzo je došla policija koja radi očevid, a svjedoci su ispričali što su čuli i vidjeli: - Stajao sam s kolegom blizu ulaza u KBC Zagreb, kad smo čuli udarac. Otišli smo vidjeti što se zbiva i vidjeli kako su već ljudi izašli iz bolnice. Radilo se o ravnatelju Anti Ćorušiću. Došao je njegov zamjenik, glavna sestra, tim liječnika. Pokušali su mu pomoći - rekao je jedan od svjedoka. Više čitajte ovdje.


13:10 Ćorušić pao s protupožarnih stepenica, na mjestu preminuo

Po neslužbenim informacijama, Ćorušić je pao s protupožarnih stepenica, s visine između sedam i osam metara, a navodno je išao iz bolnice kupiti cigarete. Udario je glavom te je na mjestu preminuo. Kako se doznaje, kolege su ga pokušali reanimirati, ali nisu uspjeli.


13:05 Beroš potvrdio tragičnu vijest

Informaciju o Ćorušićevoj smrti potvrdio je i ministar Božinović rekavši da je policija na pločniku pored zgrade KBC-a Zagreb pronašla mrtvu osobu. U bolnicu je stigla policija te je u tijeku očevid. Sve aktivnosti policije u takvim slučajevima se poduzimaju, rekao je Božinović novinarima na središnjem zagrebačkom trgu.

VEZANI ČLANCI:


12:53 Beroš dolazi na Rebro

Kako se neslužbeno doznaje, ministar zdravstva Vili Beroš otkazao je sve obveze i dolazi hitno na Rebro.


12:44 'Čudim se kako oni iz upravne zgrade stalno idu tim stepenicama'

 Preminuli Ćorušić pao je na stepenicama upravne zgrade KBC-a, a to je zgrada u čijem prizemlju je Konzumova trgovina. Kolege su ga pokušale reanimirati nakon pada, ali, nažalost, nisu uspjeli.  - Svi krate put tim požarnim stepenicama koje vode do trgovine u prizemlju, a te su stepenice užasne, s tim rupama u koje noga lako propadne. Ja sam jednom išla tim stepenicama i rekla sam si: Nikad više. Čudim se kako oni iz upravne zgrade stalno idu tim stepenicama - rekla nam je jedna liječnica s Rebra. 

VEZANI ČLANCI:


12:16 Poginuo ravnatelj Rebra

Ravnatelj KBC-a Zagreb prof. Ante Ćorušić pao je i poginuo u bolnici, potvrdili su nam u Ministarstvu zdravstva. Više zasad ne mogu reći jer traju izvidi na mjestu nesreće. Kako neslužbeno doznajemo, pao je s požarnih stepenica na upravnoj zgradi, koje vode do njegovog ureda. U bolnicu je stigla i policija. U tijeku je očevid.

1/88
Ključne riječi

Komentara 41

Avatar Bruno
Bruno
12:45 21.10.2024.

RIP! Spasio je gomilu zivota !

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
12:40 21.10.2024.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine.

MK
mkeca
12:40 21.10.2024.

Sramota kakve komentare stavljaju! Pa da je i najgori čovjek na svijetu, nije u redu ovako pljuvati po mrtvom čovjeku! Sramota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije